Foto: Ministarstvo finansija
Siniša Mali objavio je dobre vesti koje su stigle od Evropske banke za obnovu i razvoj čiji direktor je objavio da se srpska ekonomija izdvaja kao najbolja u regionu i kao jedna od najbrže rastućih u svetu.

– Stigla nam je dobra vest od Evropske banke za obnovu i razvoj koja je u izveštaju iz novembra projektovala da će naša zemlja ostvariti privredni rast od 4,3 odsto ove godine. Zamenik direktora banke Piter Senfi je najavio da se čeka nova procena, ali je istakao da se srpska ekonomija ističe kao najbolja u regionu, ali i kao zemlja sa najbrže rastućom ekonomijom globalno – objavio je Siniša Mali na svom Instagram nalogu.

– Ova vest je ohrabrujuća, posebno zbog veoma teških, globalnih izazova sa kojima se čitav svet suočava. To je znak da smo na pravom putu i da se prepoznaju rezultati svih naših preduzetih akcija. Istovremeno, i pored svih izazova, kako primećuju, javni dug Srbije je u granicama normale. Takođe, ovim priznanjem, još jednom je istaknuto da je naša ekonomija snažna i otpornija od ostalih zemalja u regionu, ali i upozoravaju na globalne izazove, posebno kada je u pitanju inflacija, zbog povećanja cena hrane i energenata u celoj Evropi. Nastavljamo sa našom politikom mira i stabilnosti, jer samo nas to vodi ka visokim stopama rasta, ka većim platama i penzijama. Da bismo osigurali napredak Srbije, sada, više nego ikada neophodno je da budemo ujedinjeni i posvećeni postavljenim ciljevima, a to su rast naše ekonomije i unapređenje životnog standarda građana – naglasio je Mali.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments