Foto: 123RF

Somborski polumaraton proglašen je za drugu najbolju trku u Srbiji, u kategoriji polumaratoni/maratoni za 2022. godinu, objavljeno je na portalu Grada Sombora. U izboru sajta trcanje.rs za najbolje organizovane trke u 2022. godini, učestvovalo je 1.500 trkača, koji su somborskoj trci dodelili ovu laskavu titulu.

Dodela nagrada je organizovana u hotelu “Hyatt Reagency” u Beogradu, a nagradu je primio Aleksandar Marković, izvršni direktor Somborskog polumaratona.

Grad Sombor za nešto manje od mesec dana očekuje 43. izdanje najstarije ulične trke u Srbiji. U nedelju, 14. maja, ponovo će se trčati centralnim gradskim ulicama i kroz najlepši gradski park – Park heroja.

Trasa Somborskog polumaratona je zvanično izmerena i sertifikovana od strane Svetske Atletike (World Athletics) i Asocijacije svetskih maratona i trka na daljinu (AIMS), te je gradskoj trci dodeljen petogodišnji sertifikat.

Foto: trčanje.net

Do sada je za 43. Somborski Intesport polumaraton prijavljeno oko 600 trkača iz celog regiona, a među njima su i neki od pobednika ove trke, kao i neki od trenutno najspremnijih dugoprugaša iz naše zemlje. Pored glavne polumaratonske trke na 21 kilometar, trčaće se i trka na 7 kilometara kao i štafeta 3 x 7 kilometara, a po prvi put i takmičenje u Nordijskom hodanju na 7 kilometara. Ono što raduje jeste činjenica da je četvrtina prijavljenih trkača iz Sombora i okolnih naseljenih mesta.

Organizatori kao i svake godine pripremaju i najslađu trku za predškolce “Trku pužića”, koja će se održati pre starta glavnih trka, a u planu je i održavanje kratkih trka za školarce uzrasta od prvog do četvrtog razreda.

  1. Somborski Intersport polumaraton održava se pod pokroviteljstvom Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i uz punu podršku svih gradskih institucija, javnih preduzeća, privatnih kompanija i pojedinca.

sombor.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments