Foto: Ustupljena fotografija/nsuzivo.rs Instagram

Danas je treći dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca. Građani širom Srbije i regiona odaju poštu stradalima u dve masovne pucnjave. Danas će biti sahranjeno troje stradalih u Duboni. Na beogradskim grobljima juče su sahranjena četiri učenika i radnik obezbeđenja škole na Vračaru. Petorica mladića sahranjena su u Malom Orašju.

Cveće i sveće ispred OŠ “Vladislav Ribnikar”
Građani i peti dan od tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar” kada je trinaestogodišnji K.K. ubio osam učenika i radnika obezbeđenja, a šest učenika i nastavnicu ranio. Nemoguće je izbrojati broj građana koji je ostavio cveće i zapalio sveće ispred škole.

U ponedeljak će prvaci i četvrtaci biti u školskom boravku, a od srede će se u školu vratiti i ostali đaci. U učionici gde je zločin počinjen nastava se neće održavati do kraja godine.

Dvoje operisanih u smederevskoj bolnici stabilno
Osumnjičeni za ubistvo 8 osoba i ranjavanje 12, u selima Malo Orašje, Šepšin i Dubona, priznao je krivicu i nalazi se u pritvoru.

Dve ranjene osobe koje su operisane u smederevskoj bolnici su stabilno i njihovo stanje se prati, javlja dopisnik RTS-a.

Danas će biti sahranjeno troje koji su stradali u Duboni, a juče su sahranjena petorica mladića koji su stradali u Malom Orašju.
Dan žalosti u Crnoj Gori zbog tragedija u Srbiji
U Crnoj Gori je Dan žalosti zbog dve tragedije u Srbiji u kojima je ubijeno 17 osoba.

Zastave na institucijama su spuštene na pola koplja, televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas biće prilagođene Danu žalosti.

Srbija tuguje za sedamnaestoro stradalih u dva masovna nezapamćena zločina u Srbiji, u dva dana. Zastave su spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja.

U tišini se na mestima zločina, ali i na trgovima i drugim javnim mestima, pale se sveće, polaže se cveće i ostavljaju razni predmeti, uz želju da se tragedije više nigde i nikada ne ponove.

Građani mogu da se upišu u knjigu žalosti ispred škole “Vladislav Ribnikar”. Knjiga žalosti otvorena je i u Ministarstvu spoljnih poslova. Širom regiona građani odaju poštu i pale sveće žrtvama masovnih zločina, a u ambasadama Srbije otvorene su knjige žalosti.

Na beogradskim grobljima sahranjena su četiri učenika i radnik obezbeđenja koji su stradali u pucnjavi u školi. Na seoskom groblju u Malom Orašju kod Smedereva sahranjeno je pet žrtava.

U sredu, u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, učenik sedmog razreda ubio je osmoro učenika i radnika obezbeđenja, i ranio šestoro đaka i jednu nastavnicu.

Foto: Alo/Ilustracija

Ni punih 36 sati nakon tragedije na Vračaru, desilo se novo masovno ubistvo u Srbiji – naoružani mladić U. B. (2002) ubio je osam ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca. Osumnjičeni za masovno ubistvo priznao je izvršenje krivičnih dela i njemu je određen pritvor.

Povređeni u dve nezapamćene tragedije zbrinuti su u zdravstvenim ustanovama u Beogradu i Smederevu.

U zločinima u školi na Vračaru i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva četiri osobe su u kritičnom stanju. Dvoje je otpušteno iz bolnice, ostali su stabilno. Povređeni u smederevskoj bolnici van životne opasnosti.

Petak je bio dan žalosti i u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine, dok je Vlada Crne Gore proglasila dan žalosti za nedelju, 7. maj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na konferenciji za medije u petak da će nakon dve tragedije po hitnom postupku biti donete mere kojima će, kako je rekao, biti izvršeno gotovo potpuno razoružanje Srbije.

rts

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments