Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Danas će u Srbiji biti minimalna temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 24°C u Valjevu.

Srbija: U petak znatno toplije od proseka uz sunčane intervale pre podne i umeren jugoistočni vetar u košavskom području, a u južnom Banatu pojačan. Vetar će doprineti boljem kvalitetu vazduha. Popodne dolazi do naoblačenja na severu i zapadu Srbije gde se kasnije uveče očekuje kiša. Pritisak ujutru oko normale i u opadanju i popodne ispod normale. Minimalna temperatura od 3°C do 11°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 24°C u Valjevu. Kasno uveče je moguća kiša na zapadu i severozapadu Srbije.

Beograd: U petak toplije uz duže sunčane periode pre podne i postepeno naoblačenje popodne. Vetar umeren do pojačan jugoistočni, pa će vazduh biti znatno čistiji. Pritisak ujutru oko normale, a popodne ispod normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 21°C. Uveče suvo.

Niš: U petak znatno toplije od proseka uz duže sunčane periode. Vetar slab do umeren južni. Pritisak oko normale i u padu. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 23°C. Uveče suvo.

Užički region: U petak znatno toplije od proseka u toku dana uz sunčane intervale pre podne i postepeno naoblačenje popodne, a kasnije uveče kiša. Pritisak ujutru oko normale i u opadanju i popodne ispod normale. Minimalna temperatura od 3°C do 6°C, a maksimalna od 20°C do 20°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani intervali pre podne i naoblačenje popodne. Uveče kiša.

Vojvodina: U petak toplije od proseka uz sunčane intervale pre podne i naoblačenje popodne koje dolazi sa zapada. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu pojačan. Pritisak ujutru oko normale i u opadanju i popodne ispod normale. Minimalna temperatura od 7°C do 11°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 21°C na jugu Vojvodine. Uveče kiša na zapadu Vojvodine.

Novi Sad: U petak toplije uz sunčane intervale pre podne i naoblačenje popodne. Vetar umeren jugoistočni, pa će vazduh biti znatno čistiji. Pritisak ujutru oko normale, a popodne ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna 20°C. Kasnije uveče kiša.

Subotica: U petak toplije uz sunčane intervale pre podne i naoblačenje od sedine dana. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak ujutru oko normale, a popodne ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna 18°C. Uveče kiša.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vreme narednih dana:

U subotu oblačno i svežije sa povremenom kišom, osim na istoku i jugositoku Srbije gde će biti suvo i toplije. Vetar pre podne umeren jugoistočni i istočni, a popodne na severu u skretanju na severni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 10°C do 14°C, a maksimalna od 12°C na severu Vojvodine do 20°C u Vranju i PirotuU nedeljui ponedeljak svežije uz povremenu slabu kišu, osim na severu Srbije gde bi preovlađivalo suvo vreme. U utorak i sredu duži sunčani periodi i malo toplije.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments