Foto: V. Veličković

Verdijev Rigoleto sinoć je bio poseban i izvanredan jer je u naslovnoj ulozi, nastupio operski pevač Željko Lučić, poznat po svojoj karijeri širom sveta- od Frankfurtske opere do Metropolitena u Njujorku. Dokaz da je ovo izvođenje bilo jedinstveno svakako predstavlja stojeći aplauz publike i oduševljenje koje niko nije mogao sakriti.

Željko Lučić kaže da je oduševljenje bilo obostrano, kao i da se nada da će se saradnja nastaviti u narednom periodu, upravo u SNP-u gde je njegova karijera i počela pre 30 godina.

-Ova bina – ja mislim da se zaista ovde ništa nije promenilo. Znate li vi koji je to osećaj? 30 godina – Znate li kako je to prohujalo? Ne znam ni kako su prošle ni gde su prošle, ja sam se vratio i zatičem sve isto, ništa se nije promenilo i zaista sam bio veoma uzbuđen, bilo mi je izuzetno prijatno- rekao je Lučić.

Foto: V. Veličković

Direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov takođe nije krila oduševljenje zbog ovog događaja te najavila da će SNP u tom duhu i nastaviti.

-Ovaj događaj je jako značajan za SNP zato što nam gostuje svetska zvezda kao što je gospodin Željko Lučić koji je jedan od najboljih baritone na svetu i jako je bitno da u našem pozorištu gostuju umetnici takvog kalibra, i da pružimo publici mogućnost da ih uživo slušaju i gledaju- istakla je Milankov.

U subotu, 10. septembra, beogradska publika imaće priliku da sluša baritona.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments