Foto: dribbble.com

Nakon odličnih rezultata koje je Netflix zabeležio tokom pandemije, ove godine je usledilo otrežnjenje, odnosno pad broja pretplatnika – po prvi put. Još pre trenutne krize, Netflix je uveliko razmišljao o nekim novitetima kojima bi zadržali korisnike i nakon što prođe početni entuzijazam oko određene serije ili filma.

Jedna od tih novina je i ulazak na tržište video igara, a kompanija je kao glavne konkurente za slobodno vreme korisnika izdvojila TikTok i Epic Games. Prve igre su korisnicima postale dostupne još prošlog novembra, a sada je njihov broj porastao na 24 naslova. Netflix planira da taj broj udvostruči, kako bi povećao angažman i broj gejmera, jer trenutne brojke nisu ohrabrujuće.

Preciznije, u odnosu na ukupan broj pretplatnika (oko 221 miliona), udeo onih koji igraju igre putem ove platforme je manji od 1%. Do sada su ponuđene igre preuzete nešto više od 23 miliona puta, a prosečan broj dnevnih korisnika iznosi 1,7 miliona.

Netflix je svestan ovih podataka, te je izvršni operativni direktor kompanije Greg Piters prošle godine rekao kako su godinama daleko od trenutka u kom će imati veći značaj na tržištu, odnosno kada će i igre, a ne samo serije i filmovi, privući i zadržati korisnike na platformi.

Foto: pcpress.rs

Među primerima takvih igara sa kojima žele da privuku i zadrže korisnike nalazi se Stranger Things, koja je već dostupna, dok uskoro stiže i igra Queen’s Gambit Chess, bazirana na veoma popularnoj seriji koja je pre dve godine bila veliki hit na ovom servisu.

smartlife.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments