Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Aleksandar Vučić se obratio iz Abu Dabija i najavio da ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini njihovih dronova “samoubica”, koji će veoma brzo stići u Srbiju.

– To su dronovi samoubice i biće na teritoriji Srbije, a i mi ćemo nadamo se već u narednih pet ili šest meseci moći da imamo prve srpske dronove samoubice u Vojsci Srbije – rekao je Vučić novinarima na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme u Abu Dabiju.

Vučić je naveo da su Emirati zadovoljni našim razvojnim projektima, koje smo im predstavili, a to su naši haubički meci i novi kalibri koji tuku na preko 70 km.

– Večeras imamo sastanke sa ministrom spoljnih poslova Emirata – istakao je predsednik.

On je dodao da treba sve više da se oslanjamo na naše materijale, kao i da radimo kompozitne materijale.

– Sve zemlje oko nas su NATO zemlje, sve vam je jasno – kaže Vučić.

– Svima je potrebna municija. Sve što imamo… Svi kupuju sve. Sve što proizvedemo, kupe. Trideset posto od svega proizvedenog mora da ostane u Srbiji. Naša Vojska, naša zemlja ima prioritet – naveo je predsednik.

– Mi moramo da radimo raketne artiljerije, posebno haubice – dodaje Vučić.

– Nema tenka zapadnog ispod 8 miliona, a ima i za 14. Do kraja godine imaćemo 40 modernizovanih tenkova – najavio je predsednik.

– Nažalost, sada ne možemo da dobijemo “pancire”. “Pancir” je strašno oružje – kaže Vučić.

– Značajno će rasti plate u odbrambenoj industriji, zato što tržište raste. Dok sam predsednik mi ćemo da razvijamo našu industriju, prodajemo oružje. Mi da ratujemo nećemo, a što se oružje tiče, mi ćemo da izvozimo – navodi predsednik.

O razgovorima sa Bin Zajedom, Vučić kaže:

– On je veliki u svakom smislu. Ja ću da vam kažem, biće nestašica lekova na jesen, energetska situacija biće gora… U svemu tome morate da se snađete. U Srbiji ništa neće da fali. Kako – eto tako. Nema tu filozofije, morate da se snađete. Mi ćemo da se snalazimo i da se borimo za svoju zemlju.

Vučić je danas na štandu dočekao Njegovo visočanstvo šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, predsednika UAE, kome je predstavio šta je sve izloženo na srpskom štandu.

novosti

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
21/02/2023 12:29

I sam se tako osecam kad vidim za koga nepismeni narod glasa… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Vidoje
21/02/2023 13:23
Reply to  SNS Uzivo

Moze predlog za koga da glasamo?

SNS Uzivo
21/02/2023 14:50
Reply to  Vidoje

Nemam neko posebno ubedjenje, ja kao lepvicar gravitiram izmedju SSP i zeleno-leve koalicije Zajedno. Bitno je samo da nije za ludaka i laznu opoziciju SPO, Zajebnici i slicno… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo