Претрага
Претрага
Close this search box.

YouTube počeo da prikazuje 5 reklama pre početka videa, ovo je način kako one mogu da se uklone

Foto: pexels.com
Ukoliko ste nedavno primetili da vam YouTube prikazuje pet reklama umesto dve pre početka videa, niste jedini – platforma aktivno testira ovaj model.

YouTube je do sada, pre početka videa, svojim korisnicima koji ne plaćaju pretplatu prikazivao dve reklame koje se ne mogu preskočiti. Oni kojima ovo smeta su pronalazili načine da u potpunosti zaobiđu reklame, ali deluje da se većina navikla na ovaj model. Ipak, čini se da je pet reklama iznerviralo mnoge, jer je sada veliki broj korisnika iskoristio Twitter da izrazi svoje nezadovoljstvo.

Ove žalbe nisu prošle neopaženo, te je i sam YouTube morao da odgovori na njih. Platforma je tvitovala da se to neće desiti na svim videima i da reklame neće biti duge – šest sekundi i ne više od toga. Dakle, ukoliko pre nekog videa bude pušteno pet reklama, korisnici će morati da sačekaju 30 sekundi kako bi mogli da gledaju ono što žele.

Kako ukloniti YouTube reklame?

Nažalost, ukoliko vidite reklame koje se ne može preskočiti, pomoći nema. Jedino što možete da uradite jeste da sprečite da se uopšte pojave. Jedan od načina jeste da se pretplatite na YouTube Premium, što će ukloniti sve reklame sa vašeg naloga na do 10 uređaja.

Ipak, ukoliko ne želite da platite, uvek možete koristiti adblock dodatak za svoj pregledač na računaru (preporučujemo uBlock Origin), a ukoliko koristite Android telefon, možete instalirati NewPipe ili YouTube Vanced aplikaciju.

Takođe, ukoliko primarno koristite YouTube za slušanje muzike, YMusic je bila i ostala najbolja aplikacija za Android uređaje – štedi internet i omogućava reprodukciju kada je ekran isključen. Za uređaje koji pokreću iOS, preporučujemo Musi.

smartlife.mondo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Lela
16.09.2022 10:25

Ma sta da placam jutjub,kad je vec uplacen u sklopu operatera gde placam internet koji kosta 4000 dinara paket za televizor,telefon i nternet.

Povezane vesti