Foto: pink.rs

Oni su heroji, sportski divovi, košarkaši koji u invalidskim kolicima jurišaju na bedeme ka koševima koji život znače. Pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević istakla je da sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom doprinose podizanju svesti društvene zajednice o njihovim mogućnostima.

– Mi kao Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i sektor na čijem sa čelu, za zaštitu osoba sa invaliditetom, podržaćemo sve vrsta sportskih aktivnosti naših osoba sa invaliditetom i zajednički stvaramo Srbiju bez barijera – rekla je Barošević.

Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, podržava rad klubova, košarkaša u kolicima putem konkursa koji realizuju, a tako će biti i u narednom periodu.

Željko Ćirković, koji je na čelu KK Singidunum Crvena Zvezda već nekoliko godina.

– Najuspešniji smo klub u Srbiji, trenutno imamo 18 članova, a 11 puta smo uzastopno bili prvak Srbije. Učestvujemo na svim, i međunarodnim i domaćim takmičenjima – rekao je Ćirković.

Nekadašnji košarkaš Vladimir Kuzmanović, sa puno entuzijazma, preuzeo je na sebe ulogu da promoviše ovaj sport i sjajni rezultati već su vidljivi.

– Radi se o ljudima koji su svoje živote pronašli posle povreda, posle bolesti, raznorazni su razlozi zašto su oni u kolicima i zašto imaju invaliditet, ali su pronašli izlaz iz svega toga i jako im se divim. Želim da im na neki način otvorim vrata koliko god mogu – rekao je Kuzmanović.

pink.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments