Foto: V.Fifa/dnevnik.rs

Ženska ekipa OŠ “Miroslav Antić” iz Futoga osvojila je prvo mesto na Opštinskom takmičenju u malom fudbalu za uzrast petih i šestih razreda.

Kako je za “Dnevnik” rekao njihov trener, inače profesor fizičkog vaspitanja u toj školi Dragan Cvjetić, to je poslednje takmičenje za ovu sezonu i uspeli su, iako je konkurencija bila jaka, uz malo sportske sreće, da osvoje pehar.

– Sad nam četiri osmakinje iz prve postave odlaze, te nam je dobro došao turnir za pete i šeste razrede jer smo mogli da vidimo na kom smo nivou i kakva nam je budućnost – kaže Cvjetić. – Svima nam je ovo, ujedno, i probni test za narednu školsku godinu, da znamo na čemu moramo više da radimo u narednom periodu, ne bi li do marta bili spremni za još bolje rezultate. Najbitnije od svega je da se tim uklopi i da se devojčice, pre svega, druže, upoznaju i dobro zabave, a uz to sigurno i uspeh neće izostati.

Foto: V.Fifa/dnevnik.rs

U ekipi ima 14 devojčica koje treniraju, ali taj broj tokom godine varira, te se dešavalo da je timu falilo saigračica. Sve se to na kraju izbalansira, zahvaljujući upornosti i maksimumu koje daju fudbalerke. Veliku zahvalnost, kaže profesor, duguju bivšoj učenici Anji Medić, koja je sada u reprezentaciji Srbije u fudbalu, za uzrast od 17 godina. Ona je popularizovala ženski fudbal među svojim drugaricama, te sada imaju spremnu ekipu koja tek sad, nakon osvojenog pehara, neće stati.

– Kada je Anja krenula u peti razred, uveliko je već igrala fudbal sa dečacima, a pošto sam joj bio profesor fizičkog do osmog razreda, došli smo na ideju da oformimo žensku ekipu – rekao je naš sagovornik. – Tako je svojim klupskim i uopšteno sportskim rezultatima uspela da motiviše drugarice da joj se pridruže i oformili smo ekipu, koja je počela ubrzo da niže uspehe i ostvaruje zapažene rezultate u školi. Prve godine su osvojile treće mesto na opštinskom takmičenju i nisu uspele da se plasiraju dalje. Već naredne školske godine smo uspeli u tome, te smo bili drugi na Opštinskom takmičenju, plasirali se sa na Okružno i osvojili prvo mesto. Nismo imali sreće na Međuokružnom takmičenju, jer se poklopio termin sa selekcijom za reprezentaciju i tada smo ostali bez dva ključna igrača, što je u ženskom futsalu jako velika razlika. Kasnije je krenula pandemija koronavirusa i takmičenja su prekinuta. Od ove godine su u martu ponovo krenuli da radimo i na kraju smo sezonu završili sjajnim prvim mestom i doneli školi pehar.

Kapitenka ekipe, jedanaestogodišnja Dejana Ostojić koja je peti razred, kaže da su se u početku uplašile kada su odgledale prvu utakmicu i odmerile njihovu visinu. Ali su se kasnije kroz igru opustile.

– Kada smo ušle da igramo, videle smo da ne mogu da igraju kroz pas, jednostavno ne znaju, te smo iskoristile tu slabost i uspele da osvojimo prvo mesto – uzbuđena je Dejana. – Osećaj je odličan, bila sam jako srećna, s obzirom na to da nisam očekivala da ćemo zaista uspeti. Ovo je poslednje takmičenje za ovu sezonu, pa od septembra krećemo u nove pobede.

Foto: V.Fifa/dnevnik.rs

Она додаје да јој је ово први пехар који је освојила за школу, а иначе тренира у “Софексу” са дечацима и ту су већ имали освојених пехара. Први пехар је и голманки у тиму Сари Радиновић, која је шести разред, а почела је са футсалом када је уписала пети.

– Осећај је фантастичан, поносна сам на цео тим – истакла је Сара, откривши нам да су њене саиграчице играле одличну игру, те није било тешко бранити. – У почетку сам играла футсал, али ми је лакше да будем голманка и чувам мрежу од голова. Дружили смо се раније са Ањом Медић, која нам је свима дала ветар у леђа, и у своје име могу да кажем да се нисам покајала што сам одабрала баш овај спорт.

Тренер Драган Цвјетић се за крај похвалио чињеницом да су у овој школској години оформили и мушку екипу у футсалу, а дечаци узраста петих и шестих разреда су такође недавно на Општинском такмичењу освојили треће место, у надметању са 30 екипа.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments