Претрага
Претрага
Close this search box.

Biblioteka na Štrandu radiće do kraja septembra

Sunčan i topao septembar produžio je sezonu na novosadskom Štrandu, pa su i nadležni iz Gradske biblioteke odlučili da njihov ogranak na najpopularnijoj plaži i dalje nastavi sa radom. Tako će oko hiljadu naslova za odrasle i decu, biti dostupno Novosađanima do kraja meseca.

Popularna dečja literatura, lektire, romani, beletristika, i štampa, i u izmenjenim okolnostima našli su svoj put do pravih ljubitelja pisane reči, koji kad god im vreme i obaveze dozvoljavaju, svraćaju u biblioteku na otvorenom.

Najviše čitalaca u biblioteku svraća u toku prepodneva, jer je to za većinu pravo vreme za odmor uz štampu u hladu. Dok se odrasli odmaraju, za predškolce su do zatvaranja biblioteke osmišljene kreativne radionice.

“19. septembra od 11 sati, ovde ispred Dunavske biblioteke na Štrandu biće kreativna radionica za decu. Organizuje je Maštalica, urednica Maštalice je Vesna Pantić, ona će dečicu navesti na to da ilustruju knjige, zajedno prave gradsku biblioteku od kutija, da liči na pravu”, rekla je Nataša Bundalo Mikić, GB “Novi Sad”.

Za iznajmljivanje knjiga nije neophodno učlanjenje u biblioteku, već se na licu mesta ostavlja lični dokument. Do kraja meseca, objekat na Štrandu otvoren je radnim danima i vikendom od 10 do 15 časova.

Izvor: RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti