Претрага
Претрага
Close this search box.

DIZAJN IZLOŽBE KNJIGA – KONTEKST I IZAZOVI U četvrtak u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Foto: Ustupljena fotografija

U šetnji kroz postavku izložbe knjiga Pavla Beljanskog, arhitekta i scenska dizajnerka Dragana Vilotić objasniće koncept dizajna izložbe, oblikovanog arhitekturom sa jedne i novousvojenom knjigom grafičkih standarda Spomen-zbirke, sa druge strane.

O dramaturgiji prostora postavke i kreiranju atmosfere razgovaraće sa publikom koja ima priliku da se na ovoj izložbi podseti značaja jednog od najbolje oblikovanih predmeta naše civilizacije – štampane knjige.

Predavanje će se održati u četvrtak, 5. septembar, 19.00 časova u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.
Predavač: dr um. Dragana Vilotić

O IZLOŽBI
Knjige Pavla Beljanskog: od beogradskog salona do muzejske zbirke.
Izložbom je predstavljena kolekcija knjiga darodavca i osnivača Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, koju su zajedno sa drugim ličnim predmetima njegovi naslednici poklonili Spomen-zbirci nakon darodavčeve smrti. Zbirka knjiga jedna je od osam značajnih muzejskih celina, pored zbirke antologijskih dela jugoslovenske moderne umetnosti 20. veka, po kojoj je Spomen-zbirka i poznata široj javnosti. Biblioteka Pavla Beljanskog sa 400 jedinica, skoro u celosti obuhvata knjige iz perioda od sredine 18. do sredine 20. veka. Najveći broj knjiga je iz oblasti istorije, istorije umetnosti i književnosti, te prava i diplomatije kao polja stručnog interesovanja diplomate Pavla Beljanskog.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага