Претрага
Претрага
Close this search box.

Filmski festival “Slobodna zona” na više lokacija u Novom Sadu od 31. oktobra

Foto; Vizual/printscreen/FB

Filmski festival “Slobodna zona” biće održan od 31. oktobra do 5. novembra na više lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, saopštili su danas organizatori.

U tri takmičarska programa Slobodne zone biće prikazana ukupno 22 filma: sedam u Međunarodnom takmičarskom programu, devet u Horizontima Balkana i šest u selekciji Prva dva koraka.

Za najbolji međunarodni film nadmetaće se sedam ostvarenja iz šest zemalja: “Kos, kos, kupina” Elene Naveriani iz Gruzije, “Neizbrisiva sećanja” Maite Alberdi iz Čilea, “Crveno nebo” Kristijana Pecolda i “Do kraja noći” Kristofa Hohhojzlera iz Nemačke, “!Aitsa” Dejna Dodsa iz Danske, “Nula kalorija” Džesike Hauzner iz Austrije i “Borci” Jona Haukelanda iz Norveške.

U kategoriji Horizontima Balkana za najbolji regionalni film takmičože se “Tigrica” Andreja Tanasea i “Između revolucija” Vlada Petrija iz Rumunije, “Blagine lekcije” Stefana Komandareva iz Bugarske, “Rana oklevanja” Selmana Nadžara iz Turske, “Što da se radi?” Gorana Devića iz Hrvatske i “Sirin” Senada Šahmanovića iz Crne Gore.

Srpsku produkciju predstavljaće tri filma, jedan dugometražni i dva kratka: “Flašaroši” Nemanje Vojinovića, “Duhovi na mojim leđima” Nikole Stojanovića i “Golgeter” Ivana Stojiljkovića.

Prošle godine uvedena selekcija namenjena prvim i drugim rediteljskim ostvarenjima, predstaviće šest filmova: “Snajka: Dnevnik očekivanja” Tee Vidović Dalipi iz Hrvatske, “Sokolovo jezero” Šarlot le Bon iz Kanade, “Prebroj moja lutanja” Dušana Solomuna iz Nemačke, “Raj u plamenu” Mike Gustafson i “Protivnik” Milada Alamija iz Švedske i “Hleb i so” Damjana Kocura iz Poljske.

Većina filmova iz programa ovogodišnjeg festivala imaće i titlove na engleskom.

Deo filmskog programa moći će da pogleda publika u celoj Srbiji posredstvom platforme KinoKauch, koja će biti domaćin onlajn Slobodne zone od 6. do 19. novembra.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti