Претрага
Претрага
Close this search box.

Gala koncert prvaka, solista i baletskog ansambla na sceni “Jovan Đorđević”

Foto: Promo SNP

Ekskluzivni baletski događaj biće izveden dva puta, u petak, 16. oktobra i utorak, 20. oktobra s početkom u 20 časova na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta.

Na programu su biseri baletske klasike i neoklasike po kojima je novosadska baletska scena prepoznatljiva – Don Кihot, Labudovo jezero, Uspavana lepotica, Romeo i Julija, Grk Zorba, Vragolanka…

U programu koji traje više od sat vremena, prvaci, solisti i baletski ansambl izvode najzanimljivije i najlepše scene, duetne igre i varijacije iz riznice poznatih baleta, na jednoj sceni u dve večeri: temperamentni Ciganski logor, adađo, koda, Pa-de-de iz Don Кihota, akademski primeri Španske i Ruske igre iz Labudovog jezera, dirljiva Balkon scena iz Romea i Julije, vrsna i energična Igra u klompama iz Vragolanke, adađo i finale II čina iz spektakularnog Grka Zorbe, Sen-Sansova Smrt labuda, ta ekstaza životne bujnosti koja skoro 20 godina nije izvođena u produkciji Baleta SNP-a.

U baletskom sazvežđu predstava SNP-a, baletski gala koncerti, divertismani, bili su apogej u 70 godina dugoj razvojnoj putanji i svaki se pominje, beleži i pamti. I ovaj će biti poseban, jer je u povodu promovisanja sedamdesetogodišnjice postojanja Baleta.

Ulaznice u prodaji od 1. oktobra na Biletarnici SNP-a.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti