Претрага
Претрага
Close this search box.

Interaktivne muzičke radionice za decu u Кulturnoj stanici Mlin

Interaktivne muzičke radionice za decu, zamišljene kao muzičke sesije na kojima je predviđeno da se deca uzrasta od tri do 11 godina upoznaju sa specijalnim muzičkim instrumentima i aktivno uključe u kreiranje muzike, biće realizovane 22. i 23. septembra, u Кulturnoj stanici Mlin.

Prvog dana, u utorak, radionice će biti organizovane u dva termina od 10 do 12 sati i od 12 do 14 časova, dok će sutradan, u sredu, biti u jednom terminu od 10 do 12 sati.

Deca se kroz igru upoznaju sa zvukovima raznih instrumenata i melodijama poznatih kompozicija i imaju priliku da uživo osete zadovoljstvo stvaranja zvuka i upoznaju se sa procesom kreacije muzičkih dela. Atraktivna interaktivna priroda instrumenata omogućava blizak susret dece sa muzikom i pospešivanje razvoja muzičkih veština koji mogu rezultirati jačanjem interesovanja za bavljenje muzikom i umetnošću generalno, što i jeste i primaran cilj radionice.

U radu se koriste sledeći instrumenti:

SOUNDBEAM je muzički sistem baziran na upotrebi ultrazvučnih talasa koji se putem senzora transponuju kroz prostor i čijim se prekidanjem stvara zvuk. Može se programirati i koristiti kao klasičan sintisajzer instrument.

BEAMZ je muzički sistem baziran na upotrebi laserskih zraka koji se putem senzora transponuju kroz prostor i čijim se prekidanjem stvara zvuk. Može se programirati i koristiti kao klasičan sintisajzer instrument.

MAКEY MAКEY je interaktivna digitalna platforma za programiranje koja omogućava kreiranje atraktivnih igrica i zvukova uz pomoć voća i raznih drugih predmeta.

Interaktivne muzičke radionice za decu, projekat su muzičara Žarka Sebića, koji već godinama u SOŠO „Milan Petrović“ organizuje i vodi muzičke radionice sa specijalnim muzičkim uređajima, namenjene osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju. Radionice će zajedno sa Žarkom voditi i Renata Кoler.

Ovaj projekat jedan je od 42 projekta koji su dobili sredstva na Javnom konkursu lokalnim umetnicima i udruženjima, u okviru projekta “Umetnici. Sad!“ koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti