U Galeriji Mali likovni salon (Mihajla Pupina 9, Novi Sad) danas, 19. oktobra biće upriličeno otvaranje samostalne izložbe digitalnih printova “Arhitektonske imaginacije” inspirisanu arhitekturom brutalizma i socrealizma Novog Beograda koja će trajati do 30. oktobra.

Na izložbi će biti prikazano 8 digitalnih printoiva dimenzija 100x66cm. Zbog pandemije neće biti zvaničnog otvaranja.

“…U seriji “Arhitektonskeimaginacije” apstrahovala sam novobeogradske zgrade blokova koje su izgrađene u stilu brutalizma i socrealizma. Izbrisala sam im svaki osećaj doživljaja arhitekture, to jest ambijenta u kome neko živi i u kome se ljudi kreću. Poništila sam svaki trag čoveka, a arhitekturu svela na monumentalnu skulpturu… “, deo teksta iz kataloga – autor Mila Gvardiol.

Ukratko o autorki:

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Doktorirala 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultet za digitalnu produkciju u Sremskoj Кamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izalgala na 28 samostalnih i preko 250 grupnih izlozbi. Učesnica je medjunarodnih kolonija i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta nagradjivana u domenu slikarstva.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments