Претрага
Претрага
Close this search box.

Izložba “Mikro” Sonje Bojanić u Galeriji SULUV

Foto: suluv.org

Izložba “Mikro” Sonje Bojanić biće otvorena danas u Galeriji SULUV u Novom Sadu i trajaće do 13. novembra, obaveštavaju iz Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

“Polazim od mikroskopiranja forme, posmatranja njene egzaktnosti i intervenisanja uz upotrebu novih tehnologija. Istraživanje predmeta vodi do toga da se predmet proširuje preko svoje pojavnosti pomoću našeg saznanja o njemu. Intervencijom na predmetu može se ukazati na njegovu suštinu, a to može biti put ka otkrivanju načela. Do sada sam u svojim radovima kao dominantu koristila intervenciju repeticijom i radijalnu simetriju koja upućuje na homogenost strukture, intervenciju u naglašenosti boje, kao i isticanje forme. Moje interesovanje podrazumeva odnose mikro-makro; tačnost-likovnost; informacija-percepcija; slika-reč; slika-zvuk; pokret-reč; pokret-zvuk; oblikovanje formi koje nastaju iz tačke. U svom radu istraživala sam odnos nauke i umetnosti. Mikroorganizmi su transponovani u novi likovni medij, digitalni medij”, zapisala je autorka Sonja Bojanić.

Sonja Bojanić je samostalna likovna umetnica od 2020. godine. Završila je osnovne studije slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Jovana Rakidžića. Zvanje Master likovni umetnik stekla je 2015. na istoj Akademiji u klasi red. prof. Gorana Despotovskog, na predmetu Digitalna slika. Stekla je sertifikat na Link ITAcademy Certified Design and Multimedia na ITAcademy-Department of Design and Multimedia-New Media Design – Beograd , sertifikat na ITacademy za dizajn novih medija na odseku Video and Sound Production , kao i sertifikat na platformi za učenje coursera.org. Art: Concepts and Techniques, The Pennsylvania State University . Član je SULUV-a od 2016. god. Boravila je u ateljeima CITE – Internationale des Arts  u Parizu, 2018. i 2019. kao umetnik rezident.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti