Претрага
Претрага
Close this search box.

JOŠ JEDAN USPEH LANE ZORJAN Stefan Milenković zasvirao na NAJSKUPLJOJ VIOLINI OD OSMIJUMA, pridružilo mu se pet talentovanih violinista pred odabranim zvanicama “Novak Đoković fondacije” (FOTO)

Foto: Novakfoundation/Ustupljena fotografija

Najskuplja violina od osmijuma, u rukama našeg proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića, zvučala je još skuplje. Na događaju u Beogradu gde je predstavljena i nastavila svoje putovanje na još 17 destinacija, Stefan Milenković i pet najtalentovanijih mladih violinista naše zemlje- Adrijana Durmišević, Teofil Milenković, Olivera Mitrović, Lana Zorjan i Sofija Glavičić, svirali su odabranim zvanicama, a Lana Zorjan podelila je svoje utiske sa našim čitaocima.

Počastvovana sam i zahvalna za dato poverenje i priliku

Lana je poziv za nastup dobila nekoliko dana pred događaj i za naš portal istakla da su pripreme počele odmah.

-Zadovoljstvo je raditi sa tako sjajnim umetnicima i divnim ljudima. Na samom događaju bilo je čarobno. Sve je bilo svečano. Čuti kako “violina od osmijuma” zvuči, i to u izvođenju renomiranog prof. Stefana Milenkovića, je zaista bilo nezaboravno. Mi, profesorevi studenti, smo svirali Vivaldijev koncert u H molu i Telemanov koncert u D duru za četiri violine. Bilo je predivno čuti finalan rezultat priprema koje su bile relativno kratke, ali veoma produktivne i uspešne. Počastvovana sam i zahvalna za dato poverenje i priliku- rekla je mlada violinistkinja za NS Uživo.

Foto: Screenshot Instagram novakfoundation

Velika je odgovornost biti student takvog profesora sa 15 godina

Zorjan je sa samo 14 godina upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Stefana Milenkovića i svoje utiske podelila je sa nama i našim čitaocima.

-Nakon nepuna dva meseca studiranja mogu da kažem da mi je jako prijala promena i upis na studije. Odluka o upisu na Akademiju je doneta pre svega zbog toga što sam dobila neverovatnu priliku da postanem student prof. Stefana Milenkovića. Ukratko, savršena odluka – prava stvar u pravom momentu. Rad sa profesorom je ostvarenje snova, a rezultati i napredak u mom sviranju i meni kao osobi je već veoma evidentan. Velika je odgovornost biti student takvog profesora sa 15 godina, pa se nadam da ću nastaviti da opravdavam dato poverenje. Na Akademiji stekla sam mnogo više divnih prijatelja nego što sam očekivala. Zaista sam privilegovana i zahvalna na ovoj prilici i sa užitkom isčekujem da proživim narednih nekoliko godina na Akademiji- navela je Lana.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti