Претрага
Претрага
Close this search box.

Karlovci film festival od 21. do 23. avgusta

Treći internacionalni filmski festival u Karlovcima održaće se od 21. do 23. avgusta. Najavljuje se raznovrstan program, sa projekcijama nekih od najboljih domaćih dugometražnih igranih filmova iz prošle godine. Takođe je, kao i do sada, predviđen takmičarski program u dve kratkometražne selekcije: region i svet.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a u skladu sa epidemiološkom situacijom, naknadno će se objaviti da li će biti potrebno rezervisati svoje mesto.

Pored takmičarskog programa, ekskluzivno će biti prikazan kratkometražni film “Nimic” čuvenog reditelja Jorgosa Lantimosa, koji je do sada prikazan na mnogim prestižnim filmskim festivalima, među kojima su Locarno, Toronto, Raindance i drugi. U filmu igraju Met Dilon (Matt Dillon), Dafni Patakija (Daphne Patakia), Suzan El (Susan Elle), a scenario su pisali Lantimos i Eftimis Filipu (Efthimis Filippou).

Karlovci Film Festival je nastao u organizaciji umetnika i studenata, uglavnom Akademije umetnosti iz Novog Sada, Katedre za audiovizuelne medije, sa željom da se filmska umetnost vrati u Sremske Karlovce.

Festival se održava pod pokroviteljstvom opštine Sremski Karlovci.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti