Foto: https://zkv.rs/

Кulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski“ raspisuje konkurs za dodelu književne nagrade Milica Stojadinović Srpkinja. Nagrada je ustanovljena kao javno priznanje pesnikinji, za knjigu poezije objavljene na srpskom jeziku, između dve pesničke manifestacije “Milici u pohode”, odnosno od 15. septembra 2019. do 15. septembra 2020. godine.

Кonkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, odnosno od 28. avgusta do 26. septembra 2020. godine.

Autorke ili predlagači dostavljaju tri primerka knjige, ispunjen Prijavni list za konkurs za dodelu književne nagrade Milica Stojadinović Srpkinja koji se može preuzeti na veb-sajtu Кulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski“: www.kcvmc.rs

Primerci knjige i ispunjeni Prijavni list treba poslati na adresu Кulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski“, 21101 Novi Sad, Vojvode Putnika 2 s naznakom: “Za književnu nagradu Milica Stojadinović Srpkinja”.

Primerci dostavljenih knjiga ne vraćaju se autorkama, odnosno predlagačima.

Odluku o nagrađenoj zbirci i laureatkinji donosi tročlana komisija književne nagrade Milica Stojadinović Srpkinja, a Nagrada se sastoji od novčanog dela, diplome i promocije u Кulturnom centru Vojvodine “Miloš Crnjanski“ u okviru pesničke manifestacije “Milici u pohode” u tekućoj godini, kao i objavljivanja nove zbirke nagrađene autorke u izdanju Кulturnog centra Vojvodine “Miloš Crnjanski“ u ediciji “Dobitnica književne nagrade Milica Stojadinović Srpkinja” za narednu istoimenu manifestaciju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments