Претрага
Претрага
Close this search box.

Nedeljni ručak u etno selu “Rakezići”

Foto: promo

Etno selo “Rakezići” se nalazi u selu Brezovica, smešteno na desnoj obali Zapadne Morave na brežuljkastim padinama šumovite planine Goč. Udaljeno je 12 km od Trstenika, isto toliko od Vrnjačke Banje, 215 km od Beograda, a od Novog Sada 297 km.

Selo je zapravo na tromeđi između opština: Trstenik, Vrnjačke Banje i Alaksandrovca. Udaljeno 8 km od magistralnog puta Pojate – Kraljevo i sa njega se treba uključiti levo ako idete iz pravca Kruševca, odnosno desno iz pravca Kraljeva.

selo.rs

Etno selo “Rakezići” utkano je u prelepu prirodu brežuljkastog reljefa, čije dvorište krase tri breze kao čuvari prošlih vremena. Preuređeno dvorište porodice Rakezić prostire se na 5 hektara idilične, živopisne prirode. U svom sastavu etno selo sadrži: restoran, kuću za odmor i prenoćište, kao i muzej i autentične brvnare stare više od sto godina.
Objekat Raspolaže sa ukupno osam ležajeva, od toga dve dvokrevetne sobe i dve sobe sa francuskim krevetima. Svaka sadrži: tv, klimu, grejanje i kupatilo.

vrnjackabanjasmestaj.rs
vrnjackabanjasmestaj.rs

Etno restoran “Rakezići” u svom prijatnom prostoru, opremljenom u stilu nekih davno prošlih vremena, nudi razne srpske specijalitete: kačamak, proju, domaće pogače i pite, kajmak, domaći sir, suvo meso, kavurmu, čvarke, tradicionalna kuvana jela, kao i jela sa rošilja. I naravno domaće rakije i vina.

vrnjackabanjasmestaj.rs

Idealno mesto da se vratite u detinjstvo, kada je sve bilo jednostavno i kada smo leta provodili daleko od gradske vreve, uz mirise domaće hrane i povetarac koji struji kroz grane obližnjeg drveća. Cene u objektu su pristupačne kada govorimo o smešaju i hrani u restoranu. Boravak u ovom etno selu možete upotpuniti popodnevnom šetnjom kroz Vrnjačku Banju ili obrnuto.

vrnjackabanjasmestaj.rs

Kada pogledate ocene onih koji su posetili ovo mesto prosečna ocena je 4,95 što priznaćete, dovoljno govori o njihovom kvalitetu usluge, smeštaja i hrane. Iskoristite lepo veme koje nam dolazi i razmazite sebe jednim nedeljnim ručkom u ovom etno selu. Naša preporuka je jagnjetina pod sačem, sa tim ne možete promašiti.

Izvor: vrnjackabanjasmestaj.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti