Претрага
Претрага
Close this search box.

Nova predstava otvara 161. sezonu Srpskog narodnog pozorišta

Foto: Srđan Doroški

Predstava “Golmanov strah od penala”, rađena prema romanu Petera Handkea, a u režiji Ane Đorđević, biće premijerno izvedena u subotu, 4. septembra, i označiće početak 161. sezone u Drami Srpskog narodnog pozorišta. 

Predstava će prvi put za javnost biti izvedena na INFANT-u, u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture, u Kreativnom distriktu.

-Čovekov jedini izlaz iz stanja prestravljenosti prazninom je upravo ono čega se najviše boji- neuspeh. Najznačajniji i najbolniji apsurdni rituali proste svakodnevice nalaze se u ljubavnom životu i karijeri. Uspeh, ostvarenost u njima, ljubavnom životu i karijeri, ne otklanja njihovu apsurdnost- ona je naglašava. Što je čovek uspešniji, to mu je teže, jer se spoljni znakovi uspeha ne podudaraju s njegovim osećanjem života. To izaziva neurozu – anksioznost- kaže Ana Đorđević.

Glavnu ulogu, Jozefa Bloha, tumači Marko Marković, a u predstavi igraju i Milovan Filipović, Bojana Milanović, Sanja Ristić Krajnov, Nikolina Spasić, Bojana Tušup, Marko Savković, Tanja Pjevac, Višnja Obradović, Peđa Marjanović, Mia Simonović i Mina Pavlica.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti