Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosadski strip vikend u SKC-u, srpski epidemiolog predstaviće svoja četiri izdanja

Foto: Book Riot

Program 15. Novosadskog strip vikenda počinje u petak, u 16 časova, berzom stripova, a na događaju će se okupljeni oprostiti i od tri strip- crtača, sugrađanina Gorana Đukića Gorskog, Žike Bogdanovića i Alema Ćurina.

Nakon svih ovih godina, u Novom Sadu se stvorila strip porodica koja okuplja mlade i one nešto starije od njih, a stalni gosti su i stari kolekcionari koji kupuju stripove izdate do 2000. godine.

Ovog vikenda predstaviće se mnogobrojni izdavači i društva ljubitelja stripa iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Banjaluke, Niša, Sombora i Osijeka.

-Naš epidemiolog Predrag Đurić, za kojeg mnogi ne znaju da je izvanredan scenarista, ove godine predstaviće čak četiri svoja izdanja. Glavni gost je Darko Macan iz Zagreba, crtač i scenarista- rekao je za NS Uživo Jovan Gvero, organizator događaja.

Novosadski strip vikend trajaće dva dana u SKC-u; foto: Lea Bodor

Gvero ističe da će u subotu program početi nešto ranije, u 11 časova, takođe berzom stripova, knjiga, ali i ploča i CD-ova.

-Od 19 časova biće upriličena izložba “Svet u oblacima”, koju su zajednički radili Zograf, Jana Adamović i Petar Zelić. Izložbu će otvoriti prvi savetnik ambasade Francuske Fatih Akcal i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević- istakao je Gvero.

Sagovornik objašnjava da je strip promenio svoj karakter i da sada više nije zabava koja se kupuje na kiosku, već je muzejska umetnost relevantna sa drugim umetnostima.

-Strip se pojavljuje na sajtovima, imamo i forume, kritike. Imamo i stripove koji su se transformisali u filmove, poput “300” i “Sin sitija”. Tu su i japanske mange. Strip se transformisao i dobro se drži- rekao je Gvero.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti