Претрага
Претрага
Close this search box.

Počasno zlatno odlikovanje za zasluge u Austriji otišlo u ruke upravnici Galerije Matice srpske dr Tijani Palkovljević Bugarski (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U rezidenciji Ambasade Republike Austrije u Beogradu u četvrtak, 23. novembra, dodeljeno je počasno odlikovanje za zasluge u Republici Austriji upravnici Galerije Matice srpske dr Tijani Palkovljević Bugarski.

Na svečanom prijemu, u prisustvu odabranih zvanica, saradnika i prijatelja, Njegova ekselencija gospodin Kristijan Ebner, ambasador Republike Austrije u Srbiji, uručio je zlatno odlikovanje za zasluge Republike Austrije dr Tijani Palkovljević Bugarski, za dugogodišnji posvećeni rad na uspostavljanju i unapređenju srpsko-austrijskih kulturnih veza.

Foto: Galerija Matice srpske

Zlatno odlikovanje za zasluge je jedno od najviših državnih priznanja Republike Austrije. Ovo odlikovanje dodeljuje se od 1934. godine u čast znamenitim ljudima iz Austrije i inostranstva koji su ostvarili zaslužni doprinos državi.

Foto: Galerija Matice srpske

Galerija Matice srpske je izuzetno ponosna na dugogodišnju saradnju sa Republikom Austrijom, Ambasadom Republike Austrije i Austrijskim kulturnim forumom zahvaljujući kojoj su se razvila velika prijateljstva između GMS i brojnih austrijskih muzeja. U okviru ove saradnje realizovani su mnogobrojni zajednički programi, edukativne i konzervatorske radionice, ali i izložbe poput Život – San – Smrt. Evropski okviri srpskog simbolizma i Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja sa bečkim Umetničko-istorijskim muzejem i Galerijom Belvedere.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti