POČINJE NOVOSADSKI DŽEZ FESTIVAL: Publika će uživati u OSAM vrhunskih koncerata

Foto: Novosadski Jazz festival/Vizual

Jubilarni 25. Novosadski džez festival počinje danas i traje do subote, 18. novembra, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada, koji se potrudio i ovog puta da na festival stignu značajni muzičari sa svetske scene.

oklonici džeza biće u prilici da uživaju u osam vrhunskih koncerata na Velikoj sceni Pozorišta mladih, a publiku očekuju i dinamični prateći sadržaji – izložbe, filmovi, promocije, zaključno sa džem sešn svirkama.

Festival će u sredu, 15. novembra, u 20 časova, otvoriti kvintet Kenija Gareta (The Kenny Garrett Quintet), proslavljenog saksofoniste, kompozitora i aranžera, dobitnika nagrade Gremi i jednog od najvećih imena aktuelne svetske džez scene. Prve koncertne večeri, od 22 sata, nastupiće i maestralni kubanski pijanista i kompozitor Alfredo Rodrigez (Alfredo Rodriguez), koji u Novi Sad dolazi sa svojim triom.

Program u četvrtak, 16. novembra, u 20 časova otvara ZZ Quartet, moderan sastav harmonijskog džeza koji predvode hrvatski gitarista sa roterdamskom adresom Ratko Zjača i italijanski akordeonista Simone Zachini. Potom na scenu u 22 sata izlazi Drumbooty, kvintet poznatog srpskog bubnjara i kompozitora Predraga Peđe Milutinovića.

I za 17. novembar su pripremljena dva uzbudljiva koncerta. Od 20 sati predstaviće se sekstet najpoznatijeg ruskog džez trubača Aleksa Sipiagina i našeg sjajnog bubnjara, kompozitora i aranžera Vladimira Kostandinovića. Veče zatvara trio Ferenca Nemeta, mađarskog bubnjara koji je za svoj autorski album „Freedom” dobio jedno od najprestižnijih priznanja u svetu džeza – Independent Music Awards.

Poslednjeg festivalskog dana, u subotu, 18. novembra, nastupiće najpre Novosadski big bend pod upravom Fedora Vrtačnika, sa vokalnom solistkinjom Bojanom Stamenov. A samo finale 25. Novosadskog džez festivala biće u znaku tria jednog od najuspešnijih i najpriznatijih balkanskih muzičara, višestruko nagrađivanog pijaniste i kompozitora Matije Dedića.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti