Претрага
Претрага
Close this search box.

Predstava “Majke“ u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada

Predstava “Majke“ biće izvedena u utorak, 10. marta u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada, s početkom u 18.30 časova.

Predstavu je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a ona je nastala u produkciji Udruženja Umetnička Utopija – UUU, uz saradnju sa kulturnim centrom MKM i Bitef teatrom. Cena ulaznice je 700 dinara. Karte se mogu rezervisati na biletarnici ili putem broja telefona 062 791 120.

Predstava propituje i traga za suštinom odgovora na pitanje biti ili ne biti majka kroz likove Majke, Pra-majke i Post-majke, tri generacije žena, u izvođenju Marte Keler, Sanje Krsmanović Tasić i Jovane Mihić. Koncept, tekst i režiju predstave potpisuje Sanja Krsmanović Tasić, a muziku uživo izvodi njen autor, Jugoslav Hadžić. Kostimografkinja predstave, u saradnji sa Hleb teatrom, je Olja Stojanović, dok je za total dizajn zadužena Anastasia Tasić.

Predstava traga za suštinom majčinstva, pojmovima koji su u majku utkani, kao što su briga, krivica, nežnost, ali ujedno daje i kritiku institucionalizovanih praksi materinstva u savremenom društvu, potrošačkog konteksta trudnoće, majčinstva, odrastanja, kao i nacionalnog straha od bele kuge.

Uloge: Majka – Marta Keler, post-majka – Jovana Mihić, pra-majka – Sanja Krsmanović Tasić.

Dekorateri: Goran Gavrančić, Aleksandar Marinković, Vladan Milošević. Produkcija: UUU-Umetnička Utopija i Hleb teatar, uz podršku Bitef teatra i Kulturnog centra MKM. Podrška: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti