Претрага
Претрага
Close this search box.

Premijera predstave Bludni dani Kuratog Džonija

U ponedeljak, 28. juna, će na maloj sceni Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház biti premijerno izvedena predstava Bludni dani Kuratog Džonija, čiji je tekst prema knjizi Filipa Grujića uobličio Dimitrije Kokanov, a na scenu ga postavljala rediteljka Jovana Tomić. Ova predstava, koja je ujedno i poslednja u 47. sezoni Ujvidekija, pripremana je u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem.

Džoni je avanturista, hrabar, snažan, zavodljiv, narcisoidan, duhovit, razmažen i ranjiv…obožavan od strane žena i prijatelja. U srži, željan ljubavi i pažnje jedne osobe za kojom traga na svom putovanju.

Sledeća destinacija njegovih putešestvija je upravo Novosadsko pozorišta, gde stiže u ponedeljak u 19 časova. Imaćete čast da ga upoznate. Radujte se toj prilici, jer Džoni pažljivo bira svoje društvo!

Rediteljka predstave Jovana Tomić je povodom rada na ovoj predstavi istakla da je ansambl Novosadskog pozorišta svima dobro poznat „po eksplozivnoj kolektivnoj i individualnoj energiji, disciplini u radu, kreativnosti i istraživanju u svim žanrovima, pa možemo reći i izvođačkim praksama, što znači da reditelj dolazi u kontekst svestan obrazovanja, informisanosti i bogatog iskustva ovog ansambla. Kada sam kolegama najavila svoj rad u ovom pozorištu, reagovali su sa: ’Svaka čast’, u kontekstu – treba zaslužiti rad sa ovim glumcima. I to je istina. Sa takvim predznanjem sam došla, a lestvica je podignuta za još 100%.“

Naposletku je dodala i da je ovo bio proces koji je promenio i koji će joj biti hrana, uteha i motivacija sa željom da će se u budućnosti ponoviti saradnja.

U glumačkoj podeli za Bludne dane Kuratog Džonijasu se našli Robert Ožvar, Bence Salai, Terezia Figura, Agota Ferenc, Ištvan Kereši, Zoltan Molnar i Fani Dupak.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti