Претрага
Претрага
Close this search box.

Promocija knjige “Etnologija za decu i početnike” u Muzeju Vojvodine

Predstavljanje knjige Etnologija u Muzeju Vojvodine – vodič za decu i početnike, autorke Vladimire Stanisavljević, muzejskog savetnika – pedagoga, u izdanju Muzeja Vojvodine održaće se u četvrtak, 13. februara s početkom u 12 sati.

Кnjigu će promovisati: dr Drago Njagovan, direktor Muzeja Vojvodine; prof. dr Jovana Milutinović; dr Tatjana Bugarski; dizajnerka Ana Ilić i autorka. Na promociji učestvuju Petra Vulikić, učenica I razreda OŠ “Ivo Lola Ribar” i Mia Stanković, učenica IV razreda OŠ “Jovan Popović”.

Publikacija “Etnologija u Muzeju Vojvodine – vodič za decu i početnike” primerena prvenstveno deci mlađeg školskog uzrasta, predstavlja vodič kroz etnološki deo stalne postavke Muzeja, didaktičko-metodičku vežbanku i zbirku predloga za kreativno izražavanje.

Veliki doprinos atraktivnosti izdanja daje vizuelni identitet simpatične Ovčice koja čitaoca vodi kroz publikaciju i koja nove pojmove i sadržaje vrlo uspešno približava malom posetiocu. Кoristeći je kao “vodiča” koji deci objašnjava kako funkcioniše muzej, od najosnovnijih pojmova o muzeju, uloge kustosa unutar jednog muzeja, do kompleksnih pitanja i sadržaja iz etnologije.

Cilj ove publikacije je da se formom i sadržajem, kroz igru i interakciju, deca animiraju da posete Muzej, da se podstaknu na učenje, da se razvije intelektualna radoznalost, te snažna osećanja prema kulturnoj baštini.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti