Претрага
Претрага
Close this search box.

Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar sviraće Novosađanima pod vedrim nebom

Foto: nsuzivo.rs
Svetski virtuoz na violini Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar, pod dirigentskom palicom Aleksandra Markovića, priređuju koncert klasične muzike na otvorenom. Koncert će se održati na Bulevaru Mihajla Pupina.

Najveći umetnički i producentski poduhvat nosiće naziv Korzo, u saradnji sa fondacijom Evropska prestonica Kulture, u nedelji izvođačke umetnosti u okviru Kaleideskopa kulture. Koncert će se održati 11. septembra, a satnica je simbolična- 20.22 časa.

Roman Bugar, direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, navodi da je prisustvo Stefana Milenkovića i Aleksandra Markovića doprineo razvoju orkestra.

-Projekat je zamišljen kako bi vratili koncert sa najboljim predstavnicima Novog Sada. Bili smo u potrazi za dobrim dirigentom,a kako znamo da muzička omladina Novog Sada dovodi najkvalitetnije umetnika, iskoristili smo tu priliku da se upoznamo sa Aleksandrom Markovićem – rekao je Roman.

Dirigent Aleksandar Marković navodi da Korzo donosi orkestru nova dela, veliki repertoar, dobre soliste i dobre dirigente.

-Počinjemo sa Korzom u saradnji sa EPK sa jednim konceptom na otvorenom, koji neće predstavljati dela koja su mnogo puta svirana, već će predstaviti dela koja su briljantna, lepa i delimično nepoznata- istakao je Marković.

Naš proslavljeni vilolinista rekao je da se očekuje spektakl.

-To je istovremeno i izazov za nas klasične umetnike, jer je u pitanju ogromni prostor i energija koja je potrebna da se taj prostor popuni, tako da je birani repertoar neobičan, a opet atraktivan- rekao je Milenković.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Gari
07.09.2021 19:51

Sreca i radost ♡

Povezane vesti