Претрага
Претрага
Close this search box.

“Sterijino pozorje” od 26. avgusta do 3. septembra

Foto: Fejsbuk Sterijino pozorje

“Sterijino pozorje”, šezdeset peto po redu, održaće se od 26. avgusta do 3. septembra u Novom Sadu, tri meseca nakon uobičajenog termina.

Direktor “Sterijinog pozorja” Miroslav Radonjić za RTV je rekao da je program ovogodišnjeg Festivala spreman, kao i da je u stalnoj komunikaciji sa pozorištima koji učestvuju, ljudima iz organizacije i pozorištima domaćinima i da se svi zajedno nadaju da će ova kulturna manifestacija biti održana u planiranom terminu.

U slučaju da situacija sa pandemijom ne bude bolja u avgustu, Radonjić je rekao da će se “Sterijino pozorje” pomeriti za 26. septembar.

Ove godine prvobitno je selektovano osam predstava, ali zbog nemogućnosti dolaska jedne glumačke trupe, u takmičarskom delu “Sterijinog pozorja” naći će se sedam predstava.

Novina je da se u okviru manifestacije neće održati “Pozorje mladih”, jer zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, studenti nisu mogli da uigraju predstave, rekao je Radonjić.

Za vreme “Sterijinog pozorja” održaće se i velika izložba “Pozorište u fototgrafskoj umetnosti”, na čiji konkurs je pristiglo oko 1.000 fotografija, a izabrano 120.

Izvor: RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti