Претрага
Претрага
Close this search box.

Zbog velikog interesovanja izložba Uroša Predića biće podužena do polovine februara

Foto: nsuzivo.rs

Izložba posvećena stvaralaštvu jednog od najistaknutijih srpskih i evropskih slikara Uroša Predića realizovana u Galeriji Matice srpske, zbog velikog interesovanja produžena je do 12. februara

U okviru pratećeg programa izložbe Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti u petak, 27. januara u 19.00 sati održaće se predavanje Milice Milošević, filologa i muzejskog edukatora, Predićeva dela kroz stihove.

Za vikend, tačnije u subotu, 28. januara održaće se dva autorska vođenja dr Snežane Mišić, muzejske savetnice, u 13.00 i 17.00 sati, kada će vođenje biti simultano prevođeno na znakovni jezik.

Svi oni koji budu zainteresovani za vođenja dr Aleksandre Čelovski, kustoskinje, kroz izložbu Glariju Matice srpske treba da posete u nedelju, 29. januara. Tog dana biće održano kustoska vođenje od 13.00 i 17.00 časova.

Zbog velikog interesovanja publike, izložba Uroša Predića biće produžena je do nedelje, 12. februara.

Izložba Uroša Predića “Život posvećen lepoti i umetnosti”; foto: nsuzivo.rs

Stvarajući neprekidno više od osam decenija, Uroš Predić je ostavio izuzetno bogat umetnički opus sa preko 1700 dela, u kojem je ostvario visoke domete.

Izložba Uroš Predić. Život posvećen lepoti i umetnosti obuhvata preko 140 eksponata ‒ više od 100 Predićevih dela, dokumentarnu građu o umetnikovom životu, njegove portrete koje su načinili prijatelji umetnici, kao i dokumentarni film u režiji Blaža Popovića.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti