Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas su po 66. put dodeljene Dnevnikove nagrade za najbolje sportiste u Vojvodini. Priznanja su dobili najbolji sportisti u 23 kategorije. Među najboljima su se našli Ivana Vuleta, Aneta Maksuti, Sebastijan Nađ, Laslo Đere, a specijalno priznanje otišlo je u ruke Nade Matić, stonoteniserke i paraolimpijke.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prvu nagradu dobio je olimpijac i svetski prvak u basketu 3×3 Mihailo Vasić iz kluba “Liman”. Druga nagrada pripala je bronzanom olimpijcu u streljaštvu Milenku Sebiću, dok je treća otiša u ruke Sebastijana Nađa, rvača iz kluba “Spartak” iz Subotice.

Milenko Sebić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vasić je po drugi put dobio Dnevnikovu nagradu, a za NS Uživo tvrdi da mu ove nagrade veoma znače.

-To je veliki uspeh i podstrek za narednu godinu, da sam na dobrom putu. Nakon svetskog zlata uvek može još uvek, krajnji cilj je olimpijsko zlato. Ova godina je bila stvarno neverovatna- prvo svetsko prvenstvo, a onda evropsko zlato. Nije bilo lako, ali smo pokazali veliki karakter. Sezona se završila, bila je turbulentna, sa mnogo uspona i padova. Sada je vreme za odmor, a od januara krećemo sa pripremama za sledeću sezonu koja počinje u aprilu- izjavio je Vasić za naš portal.

Mihailo Vasić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ognjen Cvjetićanin, član Gradske uprave za sport i omladinu, istakao je da je Dnevnikov izbor od najprestižnijih sportskih nagrada.

-Novi Sad je ponosan i zahvaljujem im se što na pravi način predstavljaju svoju državu. Gradska uprava će nastaviti da ulaže u sport i to nam je jedan od prioriteta. Ovo je način da ih nagradimo i da im se zahvalimo- naveo je Cvjetićanin.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dušan Vlaović, direktor lista “Dnevnik”, naglasio je da su ove godine sportisti doneli pregršt nagrada s prestižnih takmičenja i da je bilo teško izabrati najbolje.

-Ovo je 66. naš izbor i bez premca je po tradiciji u našoj zemlji i ovom delu Evrope- izjavio je Vlaović.

Dobitnici Dnevnikove nagrade su i Veljko Stojnić u biciklizmu, Omer Ametović u boksu,  vaterpolu je titulu najboljeg poneo Bogdan Brešćanski, u veslanju je najbolji bio Vuk Mudrinić, Ivan Dejanović poneo je titulu u svojoj kategoriji- gimnastici. U dizanju tegova najbolja je bila Radmila Zagorac iz Bača, u kategoriji kajak i kanu najbolji je bio Bojan Zdelar iz Sremske Mitrovice, Vladimir Brežančić u karateu, dok je Ivana Radojčin bila najbolja u svojoj kategoriji- konjički sport.

Dušan Beslać; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dušan Beslać iz Novog Sada najbolji je košarka po izboru Dnevnika, u kuglanju je to Jasmina Anđelković, a u odbojci Stefan Negić. Andrej Barna iz Subotice najbolji je u kategoriji plivanje, a u rvanju Sebastijan Nađ. Dunja Tabak iz Inđije najbolja je rukometašica, a Aneta Maksuti stonoteniserka.

Ifet Đakovac; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Milenko Sebić najbolji je strelac, a teniser Laslo Đere. Plaketa najboljeg u fudbalu otišla je u ruke Ifeta Đakovca, dok je najbolja džudistkinja Milica Cvejić iz Novog Sada. Najbolja šahistkinja Vojvodine je Marina Gajčin iz Sremske Mitrovice.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments