Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U naredne tri godine kultni novosadski hotel “Park” postaće deo porodice kompanije Hajat! Inobačka je investitor, a kompleks je projektovan u skladu sa zaštitom životne sredinu i uz primenu obnovljive energije i prirodnih resursa

-Postali smo prepoznatljivi na svetskoj investicionoj mapi. Kao gradonačelnik izuzetno sam ponosan da su brojke, o kojima su neki mogli samo da sanjaju, sada naša realnost- rekao je gradonačelnik Đurić.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novi hotel sa 235 soba i tri kongresne sale 

Vukajlo Babić, direktor kompanije “Inobačka”, istakao je na otvaranju da ovaj hotel dobija nove komponente i da je koncipiran na principima održivog razvoja koji će se videti po spoljnoj arhitekturi.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Hotel Park Novosađanima ima specijalnu važnost, emotivnu važnost. U ovoj sali su neki od nas venčavali, neki imali mature, neki su se sastajali poslovno. On je bio sastavni deo hotelske kulture grada preko 50 godina. U proteklom vremenu on je izgubio pomalo svoju snagu. On će se u naredne tri godine transformisati u Hajat ridžensi Novi Sad, i iz tog izemna zaključujete da ćemo u najmanje 20 godina sa kompanijom Hajat poslovati u ovom ambijentu. Biće to moderan i dinamičan hotel, imaće 235 prostranih hotelskih soba i razvijene tri komponente. Prva je banjska komponenta, mi nastavljamo ideju novosadske banje, ona je u neposrednoj sredini na samo 50 metara. U njuulažemo i nju razvijamo. Druga bitna komponenta je restoransko-ugostiteljska. Tu je čitav set restorana i kafedžinica. Poslednji blok na kome smo shvatili da je bitan je konferencijski blok, koji prima oko 1.000 ljudi, sa tri sale. Hotel će imati suživot sa parkom, poseban je odnos prema zaštićenim drvetom koji se tu nalazi, to je blagodet. On je naš polu-brend. Imaćemo energetski blok iz četiri izvora energije- rekao je Babić i dodao da ova investicija ne bi bila moguća da u Srbiji ne postoji stabilan privredni i ekonomski ambijent.

Hajat na početku imao 11 hotela, a sada broji više od 160

Srđan Mileković, potpredsednik operacija za područje Evrope, Afrike i Bliskog istoka za Hajat, naglašava da se ovaj projekat uklapa u strategiju ovog hotelskog lanca.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Uvereni smo da će Hajat da donese hotelu ono što mu je potrebno i daće moći da primeni ono što je za nas izuzetno važno. Hajat se opredeljuje da svoju reputaciju gradi na kvalitetu i ljudima, koji donose poslovni i operativni uspeh. Kao jedan od prvih zaposlenih Hajata u Beogradu počeo sam taj projekat 1989. godine. Od tada u Hajatu radi 14 kolega. Uveren sam da govorim u ime svih kolega da smo izuzetno ponosni što se nakon 33 godine pojavljuje još jedan Hajat u Srbiji. Kada sam počeo da radim bilo je 11 hotela, sada ih je 160, a 11 treba da se otvori ove godine- kazao je Mileković.

Đurić: Nakon dve evropske titule naš grad je postao magnet za turiste iz celog sveta

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić istakao je da je ova investicija važna za Novi Sad iz više razloga, te da se Srpska Atina razvija u svim segmentima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Postali smo prepoznatljivi na svetskoj investicionoj mapi. Kao gradonačelnik izuzetno sam ponosan da su brojke, o kojima su neki mogli samo da sanjaju, sada naša realnost. Imamo skoro 43.000 zaposlenih nego pre 10 godina i prosečna zarada je 877 evra. Ako očekujemo da će tokom 2025. godine biti 1350 cilj nam je da se Novi Sad razvija u svim segmentima. Nakon dve evropske titule naš grad je postao magnet za turiste iz celog sveta. Broj noćenja tu 221.000 a danas je 561.000 noćenja. Ovakvi trendovi sadrže smeštajne kapacitete. Nakon 33 godine nakon otvaranja u Beogradu svetski lanac Hajat ponovo dolazi u Srbiju, i to naš Novi Sad. Dolazak Hajata predstavlja prekretnicu u daljem razvoju ove grane privrede imajući u vidu da se turisti i svi naši gosti zadrže duže. Ono što je izuzetno važno jeste da će otvaranje hotela otvoriti novih 240 radnih mesta. Poseban značaj daje što će biti izgrađen u skladu s najvišim standardima i primenom najnovih. Realizacija podrazumeva 107 miliona evra i ona je dokaz da Novi Sad ne podržava samo strane investiicje, već i domaće. Grad Novi Sad će uvek biti čvrst oslonac. Zato vam u ime Novosađana i svoje lično ime želim uspeh u ovom projektu i u isto vreme vas obavezujem da ga izgurate do kraja, pa da zajedno svedočimo njegovom otvaranju- reči su prvog čoveka Novog Sada.

Mirović: U odnosu na druge zemlje Evrope mi smo u povoju

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade APV, kazao je da kontinuitet rasta mora da se održi.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Srbija se razvija ubrzanim tempom, u odnosu na druge zemlje Evrope mi smo u povoju. Mi smo prošle godine imali povećan rast turista. Kada govorimo o kontinuitetu govorimo o 700 miliona evra prihoda od turizma. Novi Sad će u naredne tri, četiri godine dobiti tri nova mosta, a jedan od njih imaće turistički značaj- najavio se Mirović.

Projekat je podržala i ambasada Amerike u Srbiji, a ataše iz ove ambasade Rejčel Djuran istakla je da joj je veoma drago što je danas u Novom Sadu i da je ovaj projekat veoma važan u odnosima dve zemlje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments