Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije Novog Sada je raspisala javni poziv za izvođenje prve faze radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu.

Kako se navodi u dokumentaciji procenjena vrednost radova iznosi 810.751.448 dinara bez PDV-a, a predviđeni su radovi na izgradnji puteva, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja spoljne rasvete, pejzažno uređenje zelenih površina, kao i ugradnja signalizacije.
Planom detaljne regulacije Mišeluka 3 u Novom Sadu je omogućeno širenje Grada na desnoj strani obale Dunava. Planskim dokumentom je predviđena izgradnja saobraćajnica, kružnih raskrsnica, biciklističke i pešačke staze, kao i parking površine, te komunalno opremanje instalacijama, navodi se u tehničkom opisu.
Foto: mapio.net
U postojećem stanju, područje zahvaćeno planiranim radovima na izgradnji nedostajuće infrastrukture je pretežno neizgrađeno po pitanju saobraćajnih površina, a u neposrednoj blizini planirane infrastrukture nalazi se izgrađena Kovid bolnica i saobraćajna površina sa pratećom infrastrukturom koja je izgrađena zbog potreba bolnice. Postojeće stanje sadrži izgrađen kružni tok sa ulivnim i izlivnim trakama koje su fizički odvojene razdelnim ostrvom. Kružni tok je predviđen sa četiri kraka, sa tim da su dva kraka izgrađena, a druga dva nedostaju. Postojeći kolovoz se sastoji od dve kolovozne trake, gde su na saobraćajnoj traci prema kružnom toku postavljene vibracione trake za usporavanje saobraćaja, kao i površina za autobusko stajalište i priključci prema bolnici. U neposrednoj blizini spomenute saobraćajne površine nalazi se državni put IB-21.

Ukupna dužina saobraćajnica je 3.512 m, dok širina saobraćajanice su promenljive od 5.5 do 6 metara.

Predviđeni rok za završetak posla je 550 dana, a ponude se mogu poslati do 12. decembra.
ekapija.com
6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
12/11/2022 17:41

To je trebalo pre 10 god uraditi …ovako ste ga sj ……

Vidoje
12/11/2022 22:09
Reply to  Aleksandar

Neka neka, bolje ikad nego nikad. Tamo urbanizacija tek treba da krene tako da nije ovo lose nikako

Neda
12/11/2022 21:10

Konačno da pre gradnje sredite prvo infrastrukturu kao sto se radi u celom svetu, a ne divlja gradnja pa putevi uzani, bez biciklistickih i pesackih staza ….

nsgshsh
13/11/2022 02:48

naslov bi trebao da glasi: Kreće infrastrukturno opremanje naselja galens garden na račun gardjana.

Sasa
13/11/2022 07:25

Kad sve to drzava uradi, onda stupa galens i kupuje drzavne parcele sa svom tom besplatnom infrastrukturom

Lazar Slankamenac
13/11/2022 21:35

Kada sam pre 18 godina kupio građevinsku parcelu na toj lokaciji postojao je detaljan urbanistički plan za izgradnju naselja sa svim potrebnim sadržajima do 2022 godine.
Štampan je reklamni poster velikog formata sa planom čitavog naselja.
Najbolja lokacija za širenj grada umesto “građevinskog silovanja” postojećih ulica i grada u celini.