Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradska poreska uprava obaveštava fizička, pravna lica i preduzetnike, da danas dospeva treća rata poreza za 2022. godinu. Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije, naglasila je za naš portal da je važno ratu platiti koliko danas, jer je zakonom propisano da se na svaku dospelu obavezu za zakon na imovinu obračunava kamatna stopa od tri posto uvećava za 10 procentnih poena. 

-Verujem da nikome nije prijatno da dobije kamatu od 13 posto. Greška je onih obveznika koji iskoriste priliku da na kraju godine uplate sve rate odjednom i misle da su ispravno učinili. Ne, naprotiv. Njima se tokom čitave godine, za sve četiri rate, obračunava kamatna stopa.Rate se plaćaju kada dospevaju, te ovim putem apelujem na sve poreske obveznike da to učine danas- istakla je Mesarović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ukoliko građani nisu u mogućnosti da izmire svoje obaveze mogu da se obrate Gradskoj poreskoj upravi sa zahtevom da zaključe sporazum o reprogramu duga, gde zakon omogućava da se otpiše 50 posto duga ukoliko ispoštuju te rokove predviđene sporazumom.

-Naredna rata dospeva 14. novembra i apelujem na sve obveznike da vode računa. Mi ćemo ih blagovremeno obavestiti- naglasila je članica Gradskog veća.

Građani mogu uplatu da izvrše u Poštama Srbije, svim bankama i Gradskoj poreskoj upravi.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-S Poštama Srbije smo kao prva lokalna jedinica u Srbiji uspostavili saradnju koja je naišla na veliki odaziv i veliki broj preuzetih rešenja. U Gradu Novom Sadu svi obveznici mogu u Pošti bez naknade da preduzmu kopiju svog rešenja uz prikaz lične karte. Često naši obveznici izgube svoje rešenje, a sada mogu i da ga preuzmu ovde- navela je Mesarović.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vida
15/08/2022 12:57

A cesto se vasim obveznicima ta resenja ni ne dostave