Foto: Screenshot Pink

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević gostovao je u Nacionalnom dnevniku televizije Pink i komentarisao je najnoviji incident u Raškoj, gde Vojska Srbije oborila još jedan dron. 

Ministar Vučević istakao je za Dnevnik da je Vojska Srbije postupila po naredbi predsednika Srbije kao vrhovnog komandanta.

Čestitam pripadnicima Vojske Srbije

-Dron se kretao iz pravca Jarinja i uočen je iznad vojnih objekata garnizona Raška. Vojska Srbije je zaštitila nebo nad Srbijom i pokazala ispravnost pravovremenog reagovanja državnog vrha, da ne komplikujemo. Čestitam pripadnicima Vojske Srbije, na akciji i preciznosti i odlučnosti da štite nebo nad Srbijom- naveo je.

Nemojte izazivati Srbiju, vratimo se za pregovarački sto

Ministar je naveo da pravac kretanja iz kojeg je došao dron govori jasno čiji je, a istraga će potvrditi tačnu vrstu drona.

-Istraga će pokazati ko je proizvođač i pokazati ko bi mogao da bude vlasnik, odnosno upravljač. Jasniju sliku ćemo, naravno, imati narednih dana, odnosno u narednim satima. Na ponos Vojske Srbije, i svih građana, interesantno je da je ovaj dron oboren korišćenjem elektronskih uređaja, a ne upotrebom protiv avionskih mitraljeza ili drugih oruđa, koji je ugrožavao područje Vojske Srbije. To pokazuje da se ne šalimo, nikome ne pretimo, ne zveckamo oružjem, ne igramo se ratnih igara, ali smo vrlo odlučni da štitimo Srbiju, njenu nezavisnost i slobodu. Nemojte izazivati Srbiju, vratimo se za pregovarački sto. Mi smo spremni da pregovaramo koliko god da treba, ali više nije džak za udaranje. Vojska Srbije je spremna da izvrši svaku naredbu vrhovnog komandanta- dodao je Vučević.

Nama se ne ratuje, niko ne zvecka oružjem

On je naglasio da je naredba predsednika Srbije da se obori svaka bespilotna letelica obori, izazvala zabrinutost i ljutnju kod onih koji se osećaju prozvani.

-Mi nismo vršili uzurpaciju neba ili jurisdikciju nekih drugih zemalja. Očigledno i testiranje odlučnosti državnog vrha i spremnosti Vojske Srbije. Samo da nas opet ne potcenjuju. Budite partneri sa Srbijom i poslušajte šta predsednik jasno i glasno kaže. Pustite aktivnosti koje su agresivnog ponašanja. Oni sigurno nisu išli u snimanje lepog krajolika Raške i Kopaonika. Mi postupamo u skladu sa odlukama državnog vrha. Verujem u sve snage bezbednosti, ne samo na Vojsku Srbije na koju smo ponosni, već i pripadnicima MUP-a i Bezbednosnih agencija, koji će imati adekvatne odgovore na sve prepreke i izazove. Ponavljam, nama se ne ratuje, niko ne zvecka oružjem, mi smo ratovali i kada je trebalo i kada nije trebalo. Mi smo za smirivanje tenzije, ali to ne znači da smo kukavice.

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
02/11/2022 19:02

Milose narani svinje i nista ne diraj

SNS Uzivo
02/11/2022 22:18

Veseli se srpski rode, ljubitelju ne slobode! 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Saša
02/11/2022 23:28

Ovo je suvisla izjava jednog ministra. Ma kako se zvao. Ovi pre njega su bili pajaci…