Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas Komandu Kopnene vojske u Nišu. Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao je ministra Vučevića sa organizacijom, razmeštajem, misijama i zadacima tog operativnog sastava Vojske Srbije.

Posle sastanka sa najodgovornijim starešinama Kopnene vojske i obilaska Spomen sobe, ministar Vučević poručio je da će Ministarstvo odbrane uz podršku Vlade i predsednika Republike nastaviti sa jačanjem Vojske Srbije i raditi na poboljšanju standarda njenih pripadnika.

– Čast mi je što sam danas zajedno sa nаčelnikom Generalštaba Vojske Srbije u poseti Komandi Kopnene vojske. Čestitam na svemu što su radili, na odbrani, čuvanju otadžbine Srbije. Pre svega na zadacima koje su izvršavali i vrše u rejonu Kopnene zone bezbednosti, u zoni administrativne linije – izjavio je ministar odbrane.

On je naglasio da je to najizazovniji i najzahtevniji zadatak, imajući u vidu današnju političku situaciju.

– Zajedno ćemo, i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uz podršku Vlade, uz podršku predsednika Republike, uz ekonomsko jačanje države, nastaviti sa procesom daljeg snaženja Vojske Srbije, sa boljim opremanjem, sa savremenijim naoružanjem i boljom opremom, rešavanjem stambenih potreba pripadnika Vojske Srbije, sa boljim standardom za sve one koji su deo odbrambenog sistema – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, radiće se i na povećanju brojnosti vojske.

– Ne da bi se junačili ili nekom pretili već da bi Vojska Srbije nastavila da bude ono što jeste, najsnažniji odvraćajući faktor ili argument za sve one koji nisu dobronamerni prema našoj otadžbini, prema Republici Srbiji – zaključio je ministar Vučević.

Na kraju posete Komandi Kopnene vojske, ministar Vučević sastao se i sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
09/11/2022 15:13

Ne dao dragi Bog da nam zatreba vojska, kao i zdravstvo, bilo sta u ovoj drzavi prosperiteta…

Last edited 23 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
09/11/2022 17:29
Reply to  SNS Uzivo

A kad treba da pokupis pare onda ti je super

Vidoje
09/11/2022 17:53
Reply to  SNS Uzivo

Evo ne znam, lepo su se pokazali na kosarama 99e i to u onoj komunistickom, raspalom sistemu gde je najmanje srba bilo na komandnim mestima

Dexy
10/11/2022 10:00

Bezi od tih ludaka i izdajica, zabosce ti noz u led ja cim budes izlazio iz kasarne