FOTO: JAROSLAV PAP / TANJUG
Fruškogorski koridor kao jedan od najvećih infrastrukturnih projekata izazvao je velike najave, ali i očekivanja građana koji se nadaju da će po završetku radova mnogo jednostavnije i brže stizati na željene lokacije, čime će im funkcionisanje biti umnogome olakšano.

Radovi su uveliko u toku, a evidentno je da će ova deonica značajno izmeniti dobar deo tranzita kroz Vojvodinu.

Fruškogorski koridor biće dugačak 48 kilometara. Činiće ga četiri trake, a kako je u pitanju motoput, ograničenja brzine neće prelaziti 100 kilometara na čas.

Deo ove deonice biće i tunel kroz Frušku goru – najduži tunel u Srbiji.

Njegova dužina biće 3,5 kilometra, a njegovim korišćenjem teretni saobraćaj izmestiće se iz Nacionalnog parka Fruška gora, pa će se tako smanjiti i zagađenje prirode u okolini, ali i Irigu.

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Do beogradskog aerodroma za nešto više od pola sata

Prva destinacija kojom će se stizati novim koridorom jeste Irig. Do Iriga je sada potrebno oko pola sata vožnje uz korišćenje Iriškog venca. Kada tunel zameni venac, vreme puta do ovog mesta biće oko 15 minuta.

Zatim, koridor će vas odvesti do Rume. Do ovog mesta Novosađanima trenutno treba oko 40 do 45 minuta, a to vreme korišćenjem nove saobraćajnice biće skraćeno na oko 25 minuta.

Ruma predstavlja ključnu saobračajnu tačku. Nadomak nje se nalazi uključenje na auto-put E-70, a uskoro će isto mesto biti početak auto-puta Ruma-Šabac, uz brzu saobraćajnicu do Loznice.

Foto: Gradske Info /Printscreen

Ako se kod Rume uključite na auto-put E-70 u pravcu Beograda, iz Novog Sada do Aerodroma “Nikola Tesla” stižete za oko 35 do 40 minuta vožnje.

Do Beograda Novosađani će stizati za koji minut više, za oko 45 minuta. Saobraćajne gužve koje se mogu javiti u prestonici u određenim periodima dana nisu uračunate.

Foto: Gradske Info /Printscreen

Ukoliko se, ipak, kod Rume uključite na E-70 u suprotnom pravcu, iz Novog Sada do Sremske Mitrovice možete stići za 30 do 35 minuta.

Istim pravcem, bez isključivanja, stiže se do granice sa Hrvatskom (Evropska unija), tačnije graničnog prelaza Batrovci. Vreme potrebno za put do ulaska u Hrvatsku biće skraćeno sa sat i 20 minuta na nešto manje od sat vremena.

Foto: Gradske Info /Printscreen

Novi auto-put Ruma-Šabac dozvoliće Novosađanima da do Šapca stignu za oko 40 do 45 minuta. Trenutno je za ovo putovanje potrebno sat i 10 minuta.

Nakon Šapca, brza saobraćajnica Šabac-Loznica, čiji su radovi takođe u toku, omogućiće dolazak u Loznicu za tek nešto više od sat vremena. To je skoro upola manje u odnosu na trenutnih 2 sata i 10 minuta koji su potrebni za put do ovog mesta.

Do graničnog prelaza Trbušnica biće potrebno isto vreme, kako se Loznica nalazi na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom, pišu gradskeinfo.

blic.rs/gradskeinfo.rs

7 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Perica
02/05/2022 21:58

Pa iovako se do Beograda iz Novog Sada stize za 40 min preko E75…

Goran
03/05/2022 18:54
Reply to  Perica

Kojom brzinom vožnje???

Jovica
03/05/2022 16:34

Em što je neisplativo, em što je bespotrebno bušiti Frušku Goru, em što ne skraćuje vreme, a da ne pričam o (ne)bezbednosti tih tunela…

Last edited 21 dana ranije by Jovica
Lošmi
05/05/2022 09:24
Reply to  Jovica

Ti se u ovo razumes k’o Marica u kr…

Sany
03/05/2022 17:11

Nije mi jasan ovaj deo u zagradi…. do Hrvatske (Evropske unije)..? Da li to znači da smo konačno bliže EU?

Kukuriku
04/05/2022 15:02

Nemojte ako Boga znate. U grdelickoj klisuri ste radili tunel i brdo se otkinulo nebrojeno puta. A u pitanju je bilo samo brdasce.
Nek Fruska Gora ostane prirodni rezervat prirode

Mladen
06/05/2022 07:54
Reply to  Kukuriku

A jel ti nekad saobraćaš na toj deonici preko iriškog venca?