Foto: nsuzivo.rs/Wikipedia/Ilustracija

Uvek je bila u senci svog supruga, time mu krčeći put kroz nauku i popularnost u krugovima naučne elite. Još uvek se vode sporovi koliko je zaslužna za planetarni uspeh svog supruga Alberta Ajnštajna, a BBC je uvrstio 2018. godine među 100 žena u svetu čiji je uspeh u senci muških članova porodice. 

Foto: nsuzivo.rs
Nacionalna heroina, Mileva Marić Ajnštajn, “dobila” je izložbu posvećenu njenom liku i delu u impozantnom prostoru Muzeja grada Novog Sada na Petrovaradinskoj tvrđavi, u autorskom delu dr Dušana Jovovića, renomiranog multimedijalnog umetnika.
Foto: nsuzivo.rs
“Mileva: Mi smo stena” vodi nas kroz proputovanje Titelom, njenim rodnim mestom, putem bicikla, putem mraka, ali i tu je putovanje kroz život sa Ajnštajnom u inostranstvu.
Na izložbi se autor služi i arhivskom građom Muzeja grada Novog Sada, koji u svom posedu ima određeni broj pisama Mileve. Osim “tradicionalnog” oruđa izložbi, tu je upotreba novih medija- 3D animacije i holograma, u kojem učestvuje i poznata glumica (na vama je da odete i otkrijete ko je u pitanju).

Izložbu možete pogledati svaki danom, osim ponedeljka, od 09.00 do 17.00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, dok je cena porodične karte 1000 din.

nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments