Претрага
Претрага
Close this search box.

24 pitanja za lidere opozicije na koja nisu i neće ponuditi odgovore građanima

Opozicionu listu „Udurženi za slobodni Novi Sad“ čini 12 stranaka i pokreta, od kojih su mnogi 10 godina bili na vlasti sa SNS-om, a drugi su i pre toga u tri navrata 12 godina bili na vlasti, do 2012. godine. Novosađani koji su se javljali našoj redakciji, predložili su da opozicionim liderima postavimo 24 pitanja, za svaku godinu u novom milenijumu po jedno, o njihovim aferama na koje javnost nikad nije dobila adekvatne odgovore.

1. Kojim prevoznim sredstvom se Borislav Novaković 2001. pojavio na glasanju u Skupštini Srbije, kada tog dana, prema podacima kontrole letenja nije bilo letova iz Soluna za Beograd?

2. Da li je 23 godine dovoljno dug period da Novosađanima saopšti istinu da nije bio u Skupštini i da im se izvini ili namerava da ih obmanjuje još 23 godine?

3. Da li je prebacio Dušanu Borovici 4,5 miliona evra bez adekvatne bankarske garancije, i da li je tačno da radovi nikad nisu izvedeni, a da su pare nestale?

4. Ako nije umešan u nestanak tih 4,5 miliona evra, zašto se onda u krivičnom postupku u Specijalnom sudu pozvao na postupak iz prekršajnog suda, i pravni institut da nikome ne može dva puta biti suđeno za isto delo?

5. Ako još uvek smatra da je pošten, zašto protiv sebe ne podnese krivičnu prijavu i javno zatraži od suda i tužilaštva da se u sudskom procesu utvrdi je li kriv ili nije?

6. Da li i danas smatra kao u februaru 2014. godine da je za nestanak 4,5 miliona evra odgovoran Vladimir Jelić, zato što nije aktivirao bankarsku garanciju nakon što ga je zamenio na mestu direktora ZIG-a?

7. U kakvoj je vezi sa prenamenom parcele za gradnju hotela „Holidej in“ na kojoj je grad oštećen za milion evra, i u čijim džepovima je završio taj novac?

8. Kako komentariše činjenicu da je za manje od četiri meseca zaključio čak 16 ugovora mimo zakona o javnim nabavkama na osnovu kojih je isplaćeno više od tri miliona evra?

9. Smatra li da su sudski postupci, mnogobrojna hapšenja i sukob sa zakonom dovoljna preporuka da bude kandidat za vođenje grada?

10. Da li je Vladimir Jelić spreman da uradi isto što i Borislav Novaković i podnese protiv sebe krivičnu prijavu za nestanak 4,5 miliona evra na gradnji Bulevara Evrope?

11. Kako se pomirio s optužbama Demokratske stranke i Borislava Novakovića, sa kojima je na koalicionoj listi, da njegova zvanična primanja ne mogu da opravdaju čak ni cenu ograde oko vile koju poseduje, a kamoli samu vilu?

12. Ostaje li kod tvrdnji da toplana „Mišeluk“ nije ukradena, nego da je razmontirana i deponovana u magacin „Toplane“ iako je policija u krivičnoj prijavi konstatovala da je nestala?

13. Ko je čovek, i s kojim razlogom je Vladimiru Popiću tobože pozajmio 300.000 evra s kojima je uhvaćen na granici sa Švajcarskom, zbog čega je kažnjen za carinski prekršaj?

14. Da li je Miloš Tubić bio direktor JKP „Tržnica“ četiri godine i da li je tačno da se protiv njega vode sudski postupci?

15. Da li je DSS imao zamenika gradonačelnika, člana veća za sport i direktorsko mesto, i da li je funkcija uslov da Novi Sad bude slobodan?

16. Je li tačno da je DSS 2021. tražio od SNS-a da izbaci Ligu iz vlasti zbog Srebrenice?

17. Zašto su tri godine kasnije promenili stav i ušli sa njima u kaoliciju?

18. Ako su prihvatili politiku Lige da se u Srebrenici desio genocid zašto o toj promeni stava jasno i glasno ne obaveste Novosađane?

19. Da li je SNS primorao Ligu socijaldemokrata Vojvodine da bude sa njima deo vlasti, ili je to Liga uradila na dobrovoljnoj bazi?

20. Ako ih je SNS nasilno primorao da prihvate tri direktorska mesta i mesto člana veća, zašto se nisu suprotstavili tom nasilju i s gnušanjem odbili funkcije i fotelje?

21. Da li su i njihovi koalicioni partneri, koji su 10, odnosno četiri godine bili u vlasti, bili primorani da budu direktori?

22. Da li je LSV u vreme kad je njen funkcioner bio direktor preduzeća, zajedno sa DS-om planirao prodaju novosadskog vodovoda i kanalizacije strancima?

23. Jesu li prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma odustali od svoje politike da je u Srebrenici počinjen genocid, a da je Kosovo nezavisno i prihvatili politiku DSS-a da u Srebrenici nije bilo genocida i da je Kosovo srce Srbije?

24. Jesu li Brajan Brković, Miran Pogačar i Liga prihvatili četničku i nacionalističku ideologiju DSS-a i POKS-a, ili su oni prihvatili anarhističku politiku da ne treba graditi nove crkve, a da postojeće treba pretvoriti u pabove?

Vojvodiauzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
30.05.2024 22:20

Jel to 24 pitanja kao 24 stana Sinise Malog? 🙂

Gost
Milan NS
31.05.2024 08:06
Odgovori  SNS Uzivo

neka naprave TV duel odmah posle Drugog dnevnika pa neka ga Vučević to pita… ako smeju

Povezane vesti