Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije, istakla je na današnjoj Skupštini Grada da je pred odbornicima i sugrađanima istorijski rebalans budžeta. 

-Značajnija primanja i prihodi došli su od prodaje zemljišta i uvećana su za 1,38 milijardi dinara; 397,5 miliona dinara je od poreza; donacije, pomoći i transferi su uvećani za 228,1 milion dinara. Drugim rashodom budžeta je planirano povećanje rashoda za kapitalne pojedinačne projekte, uvećana su sredstava za investicije od 509 miliona dinara; 75,9 miliona dinara je izdvojeno za dom zdravlja na Vidovdanskom naselju. U okviru programa mera energetske efikasnosti planirana je sanacija vrtića “Bubamara” sa 34,7 miliona dinara; 10,8 miliona dinara je planirano za festival svetla “Tesla light”. Za izgradnju kanalizacione mreže u Kisaču izdvojeno je 23,8 miliona dinara- naglasila je Mesarović neke od najvažnijih investicija.

Mesarović je izjavila da će iz budžeta biti izdvojeno i 7,3 miliona dinara za idejno rešenje za spomenik Nikoli Tesli.

-Uvećana su sredstava u oblasti socijalne zasštite, u vidu jednokratne i druge vrste pomoći, za koje je iz budžeta izdvojeno 43,5 miliona dinara. Za penzionere sa najnižim primanjima i sve druge ugrožene sugrađane obezbeđena je jednokratna pomoć u iznosu od 5.000 dinara. Za lečenje u inostranstvu je 30 miliona dinara, sredstav za dinan ličnog pratioca i lista za čekanje ove usluge je u potpunosti ukinuta- reči su članice Gradskog veća.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments