Izložba skulptura Dragana Radenovića pod nazivom „Antić i njegovo dobaˮ biće otvorena u petak 16. marta u 18 časova u Likovnom salonu, Kulturnog centra Novog Sada. Izložba će trajati do 19. marta.

Na izložbi će govoriti Đorđe Kadijević, Dragan Radenović i Draško Ređep. Izložbu otvara Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Vajar i profesor Dragan Radenović rođen je 1951. godine u Sarajevu. Iza Radenovića su izložbe u najznačajnijim kulturnim metropolama, kao i skulptura najvećeg američkog filozofa Vilarda Van Ormana, glumice i kneginje Grejs Keli, revolucionarnog atletičara DŽona Kelija… Za njegov rad veliko interesovanje iskazuju i neki od najmoćnijih i najuglednijih ličnosti na svetu, a dovoljno je samo spomenuti imena Vladimira Putina, Nikole Sarkozija, Jovana Pavla II…

U okviru manifestacije “Antićevi dani” održaće se novo čitanje knjige „Boje i reči“ u petak, 16. marta 2018. godine u 11:30 časova, u OŠ „Petefi Šandor“ u Novom Sadu.

U programu učestvuju Đeze Bordaš i Terezia Figura, a čitanje knjige posvećeno je ”bratstvu po nesanici” dvojice pesnika- Miroslava Antića i Ferenca Fehera.

Svečano zatvaranje 11. po redu manifestacije “Antićevi dani” pod nazivom “Prva ljubav” biće održano u petak 16. marta 2018. godine u 19 časova u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu.

Tim povodom biće uručena nagrada ”Miroslav Antić”, a pripremljen je i bogat kulturni program – recital Antićevih pesama za veliku i malu decu, muzički program gitarskog dua  braće Krstić, kao i recital u produkciji pozorišta „Šmiranti“, reditelja Boška Petrova.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments