Претрага
Претрага
Close this search box.

Banka Poštanska štedionica na Novosadskom sajmu- Za studentske kartice apliciralo 110.000 STUDENATA, svaki dobija POKLON DOBRODOŠLICE (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Banka Poštanska štedionica jedna je od predstavnika ovogodišnjeg Sajma obrazovanja, otvorenim pod aulama Novosadskog sajma, gde su predstavili dva važna projkta koja su obeležila proteklu godinu

Aleksandar Čortan, član Banke „Poštanska štedionica“, ističe da su ove godine prvi put na Sajmu i kao jedan od najvažnijih projekata izdvojio studentsku karticu koju su razvili u saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom prosvete.

Foto: nsuzivo.rs

-Namenjena je svim studentima. Kartica je platna i ima potpuno besplatan tekući račun u Banci Poštanske štedionice. Pored toga, ona je internacionalna, sa njom je moguće plaćati i u inostranstvu. Zahvaljujući Ministarstvu finansija i celom konceptu Studentske kartice, preko 70 preduzeća se javilo na poziv ministarstvu i odobrilo određene beneficije i popuste za naše studente. Oni mogu da ostvare popuste koji se kreću od 2 posto na Putevima Srbije, preko 15 posto kod Er Serbije i osiguranja, kao i različiti hotelijeri, poput Stare planine sa 30 posto popusta za studente, kao i do besplatnih ulaza u muzeje- istakao je Čortan i dodao:

Foto: nsuzivo.rs

– Drugi projekat koji je krajem godine došao do pune realizacije i činjenica je da je Banka Poštanske štedionice što je za 2023. i 2024. godinu isplatilac učeničkih i studentskih stipendija i kredita.

Ovom prilikom Čortan je obavestio da su konkursi prošli u najboljem redu i da su prve stipendije, odnosno krediti za učenike, isplaćeni u decembru, dok su studenti isplatu počeli da dobijaju od janura 2024. godine.

Foto: nsuzivo.rs

Kada je u pitanju studentska kartica, za njih je apliciralo 110.000 studenata, a potrošnja je za tri meseca prešla dve milijarde dinara.

– Ono što je posebno važno istaći Banka Poštanske štedionice svakom studentu koji aplicira za studenstku karticu kao poklon dobrodošlice na tekući račun dobija 1.000 dinara – naglasio je Čortan.

On je podsetio da Banka Poštanska štedionica u stalnoj ponudi ima i komercijalni kredit namenjen za kupovinu školskog pribora, odnosno plaćanje školarina.

Foto: nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ања
22.03.2024 10:00

Сви који су је узели су морали због кредита или стипендије. Попусти су вам јадни, а цео процес отварања рачуна је такав да нас натера да га ни не отворимо.

Povezane vesti