Pokret gorana Novog Sada 26. i 27. oktobra pripremio je dvodnevnu besplatnu obuku za mlade “Energetski agenti”, koja je namenjena mladima od 17 do 27 godina.

Obukom će mladi biti obučeni za prikupljenje podataka o energetskoj efikasnosti objekata i potrošnji električne energije i vode unutar jednog domaćinstva. Obuka je nastala kao ideja projekta za mlade podržanog od strane Grada Novog Sada, Gradske uprave za sport i omladinu, Kancelarije za mlade u saradnji sa RES Fondacijom.

Učesnici obuke će od strane eksperata iz RES Fondacije imati prilike da se upoznaju sa
osnovnim aspektima vezanim za potrošnju energije u jednom domaćinstvu kao i mogućnosti smanjenja te potrošnje. Učesnici obuke i eksperti će vršiti prikupljanje
podataka o energetskoj efikasnosti objekata i potrošnji unutar jednog domaćinstva, tokom oktobra i novembra meseca.

“Cilj nam je da predočimo i istaknemo mogućnosti za bolje, kvalitetnije i održivo korišćenje
izvora enegije i vode, a sve u cilju smanjenja ekološkog otiska, smanjenja posledica klimatskih promena, boljeg i odgovornijeg postupanja unutar životne sredine i povećanje doprinosa aktivnijoj zaštiti. Takođe, mladi koji prođu kroz obuku postaju promoteri energetske efikasnosti i obnovljvih izvora energije”.

Prijava za polaznike je počela. Svi zainteresovani mladi od 17 do 27 godina se mogu prijaviti putem linka do 20. oktobra do 17 časova.

Ovom prilikom pozivaju se i domaćinstva sa teritorije grada Novog Sada da se prijave
ukoliko žele da učestvuju u istraživanju. Neophodno je da u okviru domaćinstva imate bar jednu mladu osobu od 15 do 30 godina. Domaćinstva koja budu učestvovala u istraživanju na poklon dobijaju LED sijalicu i dihtung traku za prozore, kao i edukativni materijal.

Prijave za domaćinstva se vrše putem telefona 021/451-788 ili 060/0451-788
(Sonja) ili 060/0523-865 (Đurđica).

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments