Foto:http://communications.rs

Treći “Festival ljubavi” otvoren je 3. februara i trajaće do 24. februara na Trgu slobode i još nekoliko lokacija u gradu.

U susret 14. februaru, Danu zaljubljenih, festival organizuje nekoliko besplatnih aktivnosti širom grada.

13. februar

  • Trg slobode, 17 časova – besplatna tura kroz ljubavnu istoriju Novog Sada – prijave putem FB stranice
  • Galerija Matice srpske, 18 časova – Portret ljubavi – priče o velikim ljubavima koje kriju umetnička dela iz kolekcije Galerije Matice srpske
  • Trg slobode, 18 časova – nastup dece iz Dnevnog boravka Centra za socijalni rad 19 časova – Strahinja Janjić, akustična gitara

14. februar

  • Muzej savremene umetnosti Vojvodine, 13 časova – Razgovor sa glumicom Evom Ras i projekcija filma “Lepota poroka”
  • 15 i 30 časova – Razgovor sa Jasminom Mihajlović, suprugom Milorada Pavića, scenariste i projekcija filma “Vizantijsko plavo”
  • 17 i 30 časova – Razgovor sa Dinom Živojinović, unukom Bate Živojinovića i projekcija “U raljama života”
  • 19 i 30 časova – Razgovor sa Ljiljanom Kapor, suprugom Mome Kapora, autora romana i projekcija filma “Una”
  • Trg slobode, 19 časova – Muzika srca

Novosađani i turisti, svakog dana imaju priliku da uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Kao jedna od najvećih atrakcija prethodnih festivala, zid od cveća, krasi i ove godine Trg slobode. “Fuzetea Flower Wall” ukrašen je prirodnim cvećem, a na njemu na 30 svetskih jezika piše “ljubav”.

U drvenim kućicama, i ove godine, izlagači nude različite proizvode i rukotvorine, a posetioci mogu da se provozaju ljubavnim fijakerom i fotografišu ispred nekoliko “ljubavnih vrata”, “Orbit Kissing Pointa” i retro zida sa ramovima za slike.

Organizatori pozivaju Novosađane da se pridruže humanitarnoj akciji sakupljanja sredstava za klavijaturu koja će biti donirana Dnevnom borakvu za decu i omladinu Centra za socijalni rad koja će im omogućiti da nesmestano vežbaju i nastupaju, a svoj nastup će imati i na festivalu 13. februara.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments