Претрага
Претрага
Close this search box.

BESPLATNI ULTRAZVUČNI PREGLEDI ŠTITNE ŽLEZDE Vesna Imbronjev: Pozivam sve sugrađane, da dođu, da se pregledaju i da urade nešto za svoje zdravlje (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Asocijacija za unapređenje zdravlja uz podršku udruženja “Heroine” i Upravu za zdravstvo Grada Novog Sada u cilju unapređenja zdravlja naših Novosađana organizuje besplatne UZ preglede štitne žlezde.

– Kao endokrinološko oboljenje, bolesti štitne žlezde su odmah iza bolesti dijabetesa. To nam govori o tome koliko je to jedna značajna mala žlezda u obliku leptira, u našem organizmu o kome treba da vodimo računa. Najčešće kada dođe do tegoba, onda je bolest već uzela maha. Zato nam je od izuzetne važnosti da radimo rani skrining, odnosno ultrazvučne preglede štitne žlezde. Ovde, na platou ispred Promenade do 8. juna, od 13.00 do 19.00 časova imaćemo organizovane te preglede. Žene se često javljaju kod lekara kada naglo počnu da dobijaju kilograme, dolazi do simptoma da je koža suva, da se peruta, promena raspoloženja- rekla je Vesna Imbronjev, predsednica asocijacije za unapređenje zdravlja i dodala:

Foto: nsuzivo.rs

Pozivam sve sugrađane, žene i muškarce koji mogu da dođu bez tegoba, jer je ovo skrining, da se pregledaju i da urade nešto za svoje zdravlje. Ljudi mogu da dođu i urade skrining, i bez simptoma, ne postoji starosna granica da bi se uradio pregled. Takođe, u oktobru ćemo vršiti skrining dojke.

M.L.

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti