Za hladno jesenje vreme, idealna je čorba od graška koja okrepljuje dušu. Ako ste u nedoumici, koju čorbu da spremite ovo je naša preporuka. Brza i jednostavna priprema, a opet dostupna. Osim pristupačnosti cene, grašak možete pronaći tokom cele godine.
SASTOJCI:
jedna šargarepa
jedan crni luk
300 grama krompira
450 grama graška
vezica peršuna
so, biber, vegeta
200 ml pavlake za kuvanje
ulje
PRIPREMA:
Oljuštiti crni luk, potom ga iseći na kockice. Šargarepu očistiti i iseckati. U jednu šerpu, sipajte malo ulja da prekrije dno. Prodinstati luk i šargarepu. U međuvremenu očistite krompir i isecite ga na kockice. U prodinstani luk i šargarepu, dodati krompir i grašak i uliti vode tek da “prekrije” povrće. Dodati začine. Ostavite da se kuva 25 minuta dok povrće ne omekša. Kada omekša štapnim mikserom izmiksajte povrće i dodajte pavlaku za kuvanje. Vratiti na vatru da provri. Ukrasiti začinskim biljem i poslužiti. Prijatno.
nsuzivo.rs