BUDUĆNOST PREVOZA: Da li “CarGO” stiže i u Novi Sad?

       
FOTO: Darja Balšić, B92

Alternativni taksi prevoznici, koji dosta jeftinije voze putnike, uskoro bi trebalo da stignu u Novi Sad. Naime, kompanija „CarGO”, koja posluje na teritoriji Beograda i omogućava zakazivanje prevoza preko aplikacije, zainteresovana je da svoj angažman proširi i na naš grad, piše Dnevnik. Time bi građani imali priliku da se u njihovim automobilima voze po cenama koje su niže 15 do 20 odsto preko dana, odnosno 30 do 40 odsto noću jer se njihova tarifa određuje isključivo po unapred izmerenoj relaciji.

Iz marketinga kompanije „CarGO” navodi da se ovaj prevoz plaća kao i svaka druga online kupovina, a nikako gotovinom.

Dodala je da svi njihovi vozači prolaze psihološke testove, testove poznavanja grada i osiguranje putnika u vozilu, odnosno, sva pravila o prevozu putnika koji moraju da se poštuju.

„CarGO” ne posluje kao dispečer pa nalikuju američkoj kompaniji „Uber”. Nema telefonskog kontakta između klijenata i zaposlenih, već se u aplikaciju unosi lokacija s koje se polazi kao i adresa na koju građani žele da se prevezu. Aplikacija procenjuje vrednost usluge pa se unapred zna koliko će koštati ta vožnja i vidi putanja kojom će vozač ići. Vozač koji je najbliži putniku koji je zatražio uslugu dolazi na njegovu adresu i vozi na željeno odredište.

Ovakva vrsta prevoza bi mogla ugroziti poslovanje taksista.

U Beogradu „CarGo“ trenutno raspolaže sa velikim brojem vozila, a svoje poslovanje su već proširili na Podgoricu i Zagreb i još evropskih gradova. Osim dolaska u Novi Sad, u planu im je i širenje poslovanja u druge gradove.

Autor: nsuzivo.rs, Dnevnik

4
Komentari:

3 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
4 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Aleksandar

Što pre neka dođu!

Promišljeni taksisti već prelaze da rade za KarGo, znaju da se tržište menja.
Oni taksisti koji i dalje rade prljave transporte za policiju drže normalne ljude u talačkoj situaciji. Dozovite se pameti!

Njihovi protesti nemaju smisla!

Po toj nakaradnoj logici, poštari bi isto trebali da protestvuju na ulici jer ljudi eto šalju imejlove preko interneta.

NIKOLA

Pa ako budu radili u skladu sa zakonom ne bi smeli da rade jeftinije, a i jeftinije od novosadskog taksija teško da je održivo i isplativo.

Đorđe

Radi se o tome da oni ne rade po zakonu i kažu da ni ne nameravaju. Nazovimo stvari pravim imenom – radi se o divljem taksiju u najbukvalnijem smislu, To je jednostavno tako, a njihove priče su marketing i zamazivanje očiju.

Đorđe

Ajde ne pričaj gluposti, ko neće da se vozi sa njima ne mora.