Sakupljanjem čepova, kroz akciju Socijalnog humanitarnog udruženja paraplegičara i kvadriplegičara “Parakvad VŠ”, Vrščani su obezbedili još jedno pomagalo, 57. po redu.

Udruženje Parakvad VŠ je, zahvaljujući akciji “Sakupi humani čep“, obezbedilo još jedno pomagalo. Invalidska kolica ovoga puta su uručena ambulanti Doma zdravlja Vršac u Pavlišu, a za njih je sakupljeno 900 kg odnosno 405 hiljada čepova.

“Nadam se da će ambulanti u Pavlišu dobro služiti, uvek ima nepokretnih lica, slabopokretnih, možda će im ambulanta izdavati kolica na revers, ili jednostavno da dođu do ambulante ako se otežano kreću, tako da je to potrošna roba, koja je uvek potrebna ambulantama”, poručuje predsednik SHUPIK “Parakvad VŠ”, Dragan Vitorović.

Velika količina čepova pristigla je iz vrtića i osnovne škole u Pavlišu, zbog čega su đaci s ponosom prisustvovali uručenju pomagala:

Mi pre svega volimo da pomažemo, i eto uz ostale lokalne škole iz Vršca i okolnih sela skupili smo dovoljno čepova za kolica, i mislim da je to baš super”, kaže Marina Janković, učenica VII razreda OŠ “Đura Jakšić” iz Pavliša.

Njena drugarica, Laura Miku, dodaje da je sakupljanje čepova velika humanitarna akcija, ali da sem toga što skupljaju čepove za akciju, tako čuvaju i okolinu. “Na taj način uradili smo nešto korisno i lepo i za životnu sredinu I za ljude kojima je potrebna pomoć”, zaključuje Laura.

Ova invalidska kolica četvrto su pomagalo uručeno Domu zdravlja kroz akciju “Sakupi humani čep”

“Ovom prilikom želim da se zahvalim svim učesnicima akcije, kao i udruženju paraplegičara. Ovakve akcije treba svakako podržati, i treba da ih bude što više, da bi se obezbedila sredstva i pomagala i za zdravstvene ustanove i za ostale institucije”, kaže Jasmina Pronić, glavna sestra Doma zdravlja Vršac

“Ovo je 57. pomagalo koje smo obezbedili kroz akciju, i baš sam ponosan na sve učesnike u akciji, i na decu. Preko 100 pravnih lica učestvuje, fizička lica – sigurno je preko 30.000 ljudi u akciji, i ponosan sam na sve nas“, zaključuje Vitorović.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments