Претрага
Претрага
Close this search box.

ČLANOVI SVETSKIH DVOROVA spremaju se da dođu na sahranu kraljice: Evo ko će sve prisustvovati poslednjem ispraćaju Elizabete II, tu su i KARAĐORĐEVIĆI

AP Photo/Alastair Grant, File

Sahrana kraljice Elizabete II koja je preminula osmog septembra u Balmoralu u Škotskoj, obaviće se 19. septembra. Poslednjem ispraćaju prisustvovaće brojne članice svetskih dvorova.

Na sahranu će doći kralj Filip koji je daleki rođak Elizabete II i njegova supruga kraljica Matilda od Belgije. Povezuje ih zajednički predak vojvoda koji je bio deda kraljice Viktorije, i otac belgijskog kralja Leopolda I.

Kraljici će odati počast i Vilem- Aleksander od Holandije sa suprugom kraljicom Maksimom i ćerkom Beatriks.

Stižu i španski kralj Felipe VI i kraljica Leticija, kao i Huan Karlos i kraljica Sofija od Španije. Sahranu neće propustiti ni danska kraljica Margreta i prestolonaslednik Frederik i princeza Meri od Danske, poznata po jedostavnom stilu života.

Dolazak su potvrdili i kralj Karl Gustav i kraljica Silvija od Švedske, piše “Dejli mejl”. Koliko je kraljica Elizabeta II bila cenjena u svetu, pokazuje svako ime sa ove liste gde se nalaze i norveški kralj Harald i kraljica Sonja.

U ponedeljak u Londonu videćemo i velikog vojvodu Anrija i veliku vojvotkinju Mariju Terezu od Luksemburga kao i princa Alojza i princezu Sofiju od Lihtenštajna.

Porodica koja je stalno u žiži svetske javnosti knez Albert i princeza Šarlin od Monaka biće među onima koji će se po poslednji put oprostiti od britanske kraljice.

Na sahranu Elizabete II stižu i članovi kraljevskih porodica iz Azije među kojima će biti sultan Hasanal od Bruneja. Tu će se naći par poznat po skromnom životu kralj Jigme i kraljica Jetsun od Butana. Kralj Malezije sultan Abdullaha Ahmada Shaha i njegova supruga pružiće podršku britanskom dvoru svojim dolaskom.

Poštovanje Elizabeti II koja je bila na brojnim službenim putovanjima širom sveta, odaće i Japan odnosno car Naruhito i carica Masako. Sultan Haitham od Omana sreo se sa kraljicom prošle godine i takođe dolazi u Britaniju. Kralj Tupou od Tonge je još jedno ime koje se nalazi na listi članova sa svetskih dvorova.

U London putuju i članovi dinastija prestolonaslednik Pavlos od Grčke kao i naš prestolonaslednik Aleksandra II Karađorđević, pretpostavljavamo sa suprugom princezom Katarinom Karađorđević. “Dejli mejl” samo navodi ime prestolonaslednika među onima čiji se dolazak očekuje.

Princ Emanuele Savojski, Margareta i princ Radu od Rumunije, Simeon II od Bugarske- poslednji car i bivši premijer ove zemlje, Filip, princ od Hohenlohe-Langenburga i njegova supruga, princ Bernard od Badena sa suprugom takođe će se pojaviti na sahrani.

Na isti nema kraljice Ranije i kralja Abdulaha II od Jordana. Zna se da su veoma bliski sa britanskom kraljevskom porodicom pa ima mnogo razloga očekivati i da se oni pojave.

Blic Žena

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti